Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Το κρυστάλλινο ελατόδασος





 "Γυναίκα τα γεμιστά είναι για μένα;;" - ΟΧΙΙΙ! είναι για το blog!
Θα έχετε χαρεί όλες και όλοι αυτή τη διαφήμιση!
 Χαριτωμένη διαφήμιση!



Πάντα αναρωτιέμαι :μα που τα βρίσκουν αυτά τα γυαλάκια της θάλασσας;
όσο κι αν έχω ψάξει....μόνο πέτρες βρίσκω, αφού η γνωστή μου παραλία αυτό μόνο διαθέτει από θαλάσσιους θησαυρούς.Ούτε καν κοχύλια!όσα έχω είναι δώρα από αγαπημένες μου φίλες.

Ε, και; λίγο είναι;
Με ό,τι έχουμε, μ΄αυτό θα εργαστούμε!

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μεράκι και σιλικόνη!
Το γεύμα....για το blog, είναι έτοιμο

και συγγνώμη θα είναι γεύμα βαρύ, αφού οι πέτρες έχουν και ειδικό και πραγματικό βάρος!
Συνοδεύεται και από κρασάκι:λευκή πέτρα!τι λέτε ; να την ντεκουπάρω ή να την αφήσω λευκή αφού άκουγα κάποτε, την έκφραση:στην πέτρα να φυτρώνει;

...................................................................................................................................................................

                                   

 Ποιος είπε πως όλοι προτιμούν ακρογιαλιές το καλοκαίρι;

 Μήπως υπάρχουν ομορφιές και στο βουνό;
 Μια ακόμα προσπάθεια εκκαθάρισης πίσω από το γνωστό πλέον ...παραβάν, μ΄ έφερε πρόσωπο με πρόσωπο, κατακαλόκαιρο, με πλήθος  μικροσκοπικών ελάτων κομμένων από αλυσίδα με φωτάκια χριστουγεννιάτικου δένδρου.
 Πετραδάκια και έλατα!Γιατί όχι; δεν έχουμε δει κοντά σε θάλασσες, απόκρημνα βράχια καταπράσινα από τις φυλλωσιές του πεύκου και  του έλατου;
 Συνδυασμός από βράχια και έλατα που προσφέρουν νοερά τη σκιά τους,α, όχι μόνο νοερά, αλλά θα βάλω και μινιατούρες ταξιδευτών που ψάχνουν και ανακαλύπτουν τη φύση.
 Ιδού ένας χώρος με πέτρα και έλατα.
 Ξεκουραστείτε στη σκιά τους, για να ξεφεύγετε λιγάκι από τα καθημερινά προβλήματα!
 Όχι ότι τα προβλήματα μένουν στην άκρη όταν κρατάμε το πιστόλι σιλικόνης, αλλά στην έννοια μας να μην καούμε(καίει πολύ), αφήνουμε για λίγο τα προβλήματα στην άκρη, να ανασυνταχθούν στον κορμό ενός δέντρου.Κι εδώ έχουμε ολόκληρο δάσος...και προβλήματα και έλατα! διαλέχτε!!!
 Σε μια σανίδα, πετραδάκια κι έλατα περιβάλλουν το κέρινο(από μελισσοκέρι) ποταμάκι.
 Πρασινόλευκα νερά, με ένα πέρασμα υγρού γυαλιού να τονίζει τη ροή των υδάτων.
 Και κηροπήγια.Πολλά κηροπήγια  με κύριο υλικό τους τις πέτρες και τη σιλικόνη και τα έλατα και κάποια κοχύλια.






 Μου άρεσαν.
 Αυτά εδώ, έχουν για βάση τους κυλίνδρους φαρδιάς κορδέλας  . Μικρά πετραδάκια κόλλησαν πέφτοντας πάνω στην καυτή σιλικόνη, και επίσης ένα μικρός υδάτινος όγκος, στηρίζει το ρεσό.




 
εδώ ξέχασα τα ρεσό στην φωτογράφιση'
 επικάλυψη υγρού γυαλιού, και σε κάποια  άλλα, απλά βερνίκι με όμορφο όμως αποτέλεσμα.

 Σκέφτηκα να ανηφορίσουν προς Βέρμιο μεριά.Κάπου άκουσα περιοχή παραλία.'Ολο και κάποιο ποταμάκι θα έριχνε τα νερά του στη θάλασσα, όλο και κάποια κοχύλια θα είχαν βγει στα παράλιά της.Και κάποια ράφια περιμένουν να γεμίσουν.Ακόμα και με πέτρες αλλά πρέπει να γεμίσουν.Για καλό σκοπό.http://podilatisa.blogspot.gr/2015/07/blog-post_7.html
http://www.propaidigr.org/
Αγαπημένες μου φίλες
αγαπημένοι μου φίλοι
καλό υπόλοιπο καλοκαιρού!

9 σχόλια:

  1. A, τί όμορφα.... ατομικά νησάκια!!!
    ;-)
    Είναι πανέμορφα, κορίτσι μου!!! (Καλύτερα που δεν μας παρουσίασες γεμιστά! Θα μας τα έδειχνες, θα μας άνοιγες την όρεξη, και τέλος! Ενώ τώρα, οι δημιουργίες σου, θα ταξιδέψουν για καλό σκοπό -και δεν παχαίνουν κιόλας!-)
    :-)
    Θα στολίσουν υπέροχα τα ράφια και τα φωτίσουν πολλά μουτράκια!!!
    Υποκλίνομαι! Απίθανες δημιουργίες!
    Σε φιλώ πολύύύύύύ!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα για τα ελατάκια! Τα γυαλάκια της θάλασσας είναι σχετικά δυσεύρετα, ψάξε σε παραλίες με βότσαλα και κατα προτίμηση αυτές που έχουν και καμια καφετέρια ή ταβέρνα δίπλα, όλο και κάποιο σπασμένο μπουκάλι από προηγούμενο καλοκαίρι θα έχει γίνει γυαλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πέτρες Βαρβαρα μου μπορεί να είναι λιγουλάκι βαριές αλλά οι δημιουργιες σου είναι δροσερές και ανάλαφρες. Να είσαι καλά και να δημιουργείς πάντα τέτοιες ομορφιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν οι ιδ΄πεες κατεβεανουν σαν τα ποταμια.. αδερφι τότε δημιουγούνται όλα τα ομορφα και πρωτότυπα ειναι αλήθεα ρεσω σου.. έχεις συνδιασει υπεροχα... και τα κοχύλακια και τις πετρούλες σου....τα δεντρακια δε εδωσαν μια αλλη αισθηση στο συνολο.... αλήθεια τι ειναι εκεινα τα μικρα ανθρωπακια που φαινονται;....το περιεργο καρντάση σου ρωταει... !!! πολύ ομορφη η προσφορά σου αδερφι...να περνας ομορφα.. μα οτι σε κανει χαρουμενη και ευτυχισμανη μικρή μου ... καλο υπολοιπο καλοκαιράκι... φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι όμορφες κατασκευές είναι αυτές Βαρβάρα μου!
    Τίποτε δεν πάει χαμένο τελικά.
    Είμαι σίγουρη ότι πολύ θα αρέσουν τα νησάκια σου.
    Να είσαι καλά.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Βαρβάρα ,ούτε εγώ δεν βρίσκω γυαλάκια στην θάλασσα .. μάλλον πάμε σε ήρεμες παραλίες .χαχαχα Πολύ όμορφα τα νησάκια σου .....καλοτάξιδα .. να εισαι καλα ... Να εχεις μια όμορφη Κυριακή...φιλακια
    nieneke nia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ, αγαπημένες μου φίλες.
    Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή