Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μιά σταγόνα ευγνωμοσύνης!


Αγαπημένες σου φίλες/οι

                 αυτό που θα παραθέσω  σήμερα, συνέβη ακριβώς ένα χρόνο πριν!
Μόλις που είχαμε ...αδελφοποιηθεί με την Ρούλα τη Σμαραγδένια.'Εχω ζητήσει την άδειά της να το γράψω, αφού είναι η δική μου προσωπική περιπέτεια, και ακριβώς όπως της το διηγήθηκα με e-mail.
Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας το κακό , μπορεί όμως στον καθένα μας να συμβεί και το καλό! Η ΖΩΗ έχει και τις δυο όψεις.
Όπως επίσης πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η θεία Πρόνοια, αγρυπνά!Δεν μας αφήνει ποτέ ακόμα και  στην απελπισία μας!(και προσθέτω, ειδικά στην απελπισία μας).

   Σας παραθέτω το κείμενο ακριβώς όπως της το έγραψα,και θυμάμαι πως έγραψα στην αρχή: Ρουλά κι, αν έγραφα όπως εσύ, αυτό εδώ το κείμενο θα είχε τίτλο: το πλαστό εικοσάευρο, ή η κ.Ιφιγένεια!
Βέβαια, σήμερα που το αναρτώ βάζω τίτλο: μια σταγόνα ευγνωμοσύνης προς τις απανταχού κυρίες Ιφιγένειες!
Διαβάστε το σαν να συνέβη σήμερα, μελετήστε τις φωτ. των πειστηρίων, και...ευχηθείτε να μην σας συμβεί ποτέ!
                        ...................................................................................................

ΑΝ ΈΓΡΑΦΑ όπως εσύ, θα μπορούσα να γράψω ένα διήγημα με τίτλο: το πλαστό εικοσαευρο. ή αλλιώς η κ.ΙΦΙΓΈΝΕΙΑ!
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΩ μέσα σε λίγα να σου πω την...εμπειρία μου,
ΑΦΟΎ συνέβη χθες το πρωί.
είχα κρατήσει για την επιστροφή μου δυο 20 ευρα ,39 ευρώ είναι το εισιτήριο μου, συν ένα 10 ευρο  συν ένα 5 ευρο συν κάτι ψιλά........
για να έχω για το ταξίδι.Θα έφευγα στις 11,30 με λεωφορείο από ΑΘΉΝΑ για ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ.
έφτασα στα ΚΤΕΛ Αττικής  (πεδίο ΄Αρεως)11 παρα πέντε, και είχε ένα λεωφορείο με επιβάτες για έκτακτο δρομολόγιο.
Πάω να κόψω εισιτήριο,και η κοπέλα μου λέει:αυτό το 20 ευ ρο είναι πλαστό!Τι θα κάνετε, έχετε άλλα χρήματα ή θα μείνετε?
είχα ήδη δώσει την αποσκευή μου, μισή ώρα είναι μισή ώρα, οπότε αναποδογυρίζω το περιεχόμενο της τσάντας μου πανικόβλητη ή μάλλον τρομοκρατημένη.δεν ήξερα αν είχα τόσα.
ΜΕΤΡΆΜΕ 10 συν 5 συν από τα ψιλά, βγήκαν τα 19 ευρώ ,συν το ένα 20 ευ ρο που ήταν σωστό, κόβω εισιτήριο, και ανεβαίνω στο λεωφορείο, κρατώντας ένα 20 ευ ρο, που με είπαν ότι ήταν πλαστό.Το έδωσα σε ένα διπλανό επιβάτη, έβγαλε και σύγκρινε ένα δικό του, πράγματι φαινόταν η διαφορά, αλλά εμένα με έπιασαν τα κλάματα. Παίρνω τηλ.  το παιδί στη δουλειά και του  λέω: .....(όνομα) .... το ένα 20ευρο  ήταν πλαστό. συμπλήρωσα το εισιτήριο μου αλλά φεύγω μόνο με χάλκινα και  χωρίς ούτε ένα μπουκαλάκι νερό

Προσπαθούσα να θυμηθώ ποιος και πού μου το δώσανε, οι δοσοληψίες μου στην ΑΘΉΝΑ ήταν μετρημένες.ΈΝΑ ηλεκτρικό σώμα στον ......κατάστημα)........., μπα στα ρέστα δεν είχε 20 ευ ρο. ΚΆΠΟΙΑ ΨΏΝΙΑ στον ..(Σ/Μ).......... ούτε και κει είχε ρέστα 20.Άρα?
θυμήθηκα :ο ταξιτζής
το βραδύ που πηγαίναμε από τον σταθμό Λαρίσης στο σπίτι, ήταν η διαδρομή 9 ευρώ.Έδωσα 50, μου έδωσε 20 κάτω κάτω, από πάνω 10, από πάνω δυο 5 ευρα και ένα κέρμα.Μάλιστα επειδή ήταν νύχτα,τα άνοιξα με τα χέρια μου ίσα να βεβαιωθώ ότι εί χε 20 από κάτω, και ο οδηγός έφυγε τόσο γρήγορα που έμεινε η κιθάρα του παιδιού στο πίσω κάθισμα και με χειρονομίες και φωνές σταμάτησε σε αρκετά  μέτρα και έτρεξε το παιδί να την πάρει.
Ίσως να ήξερε και να βιαζόταν.Τι να πω!
τώρα τι κάνω, μέσα   σε ένα λεωφορείο, με ταξίδι 7 ωρών κρατώντας ένα πλαστό 20 ευ ρο που ήξερα πλέον ότι ήταν πλαστό.
Δίπλα μου καθόταν μια κυρία ηλικιωμένη, πολύ αξιοπρεπής και αριστοκράτισσα από την εμφάνισή της.
Στον ΚΗΦΙΣΌ, πρώτη στάση(έφυγα από πεδίο ΄Αρεως) είδα που έβγαλε κάποια κέρματα από την τσάντα της και ζήτησε να κατεβεί,ήταν προς το παράθυρο.Της είπα:΅μην πάρετε κάτι για μένα, έχω κάτω στον σάκο.
Η   κ.   γύρισε με ένα μπουκαλάκι νερό,ενώ είχε από πριν δικό της.
Μιλώντας, ρώτησα το όνομά της και μου είπε ΙΦΙΓΈΝΕΙΑ:
-α, κάπου εδώ είναι η γιορτή σας!!!
-ναι, είναι σήμερα, αλλά ούτε τα παιδιά μου το ξέρουν!
.......ΜΙΛΟΎΣΑΜΕ, συνταξιδεύοντας, και εγώ σκεφτόμουν ...
άνοιξα την τσάντα μου, πήρα το πλαστό χαρτονόμισμα το έκανα κομματάκια, ένα άχρηστο χαρτί  ήταν, απλά ήμουν άφραγκη.Και έπρεπε να διανύσω και όλη την ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ, από ΚΤΕΛ Μακεδονία, μέχρι ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉΣ, που είναι προς τη ΘΈΡΜΗ.Χρειαζόμουν ένα εισιτήριο αστικού που δεν είχα ,ή ένα ευρώ για να κόψω μέσα στο λεωφορείο.
ο ένας γιος μου έστειλε μήνυμα: μαμά,  τι θα κάνεις?
του απάντησα: ο πατέρας μου μας έλεγε:   δουλειά και αλήθεια!
το έκανα κομματάκια και αισθάνομαι πλουσιότερη .....
 μου απάντησε: εγώ σε νοιώθω φτωχότερη, χα χα χα!

Ο άλλος γιος αργότερα αφού του το είπα,μου απάντησε: καλά  έκανες μαμά!
Η κ Ιφιγένεια με είχε πάρει υπό την προστασία της.Κάποια στιγμή, κάνω φύλλο και φτερό το εσωτερικό της τσάντας μου, κάπου  βρίσκω ένα διπλωμένο 5 ευ ρο.
πέντε ευρώ ήταν σωτηρία για χθες.
το ανέφερα καταχαρούμενη, και ήμουν πλέον ασφαλής!!!

για να μην γίνω κουραστική, αν και θα πρεπε, κάποια στιγμή θα γράψω και τη συνέχεια,ας υπάρχει,
παρόλο που είχα πλέον δικά μου χρήματα, η κ.ΙΦΙΓΈΝΕΙΑ, επέμενε να με κεράσει για τη γιορτή της.Σταμάτησε το λεωφορείο στο ....... ένα κέντρο κατάστημα στην Στυλίδα, (πολύ γνωστό), και επειδή εγώ δεν μπήκα μέσα, είχα πλέον για καφέ αλλά είχα και μέλλον δρόμου,μου αγόρασε μια σοκολάτα υγείας προς 2,80 παρακαλώ,αυτό ΡΟΥΛΑΚΙ, ΤΟ ΤΟΝΊΖΩ, γιατί είναι η αισχροκέρδεια που επιτρέπουμε να υπάρχει, όταν αυτή η σοκολάτα πωλείται σε σούπερ μάρκετ, από 0,99 ως 1,11 ευρώ.Εκεί παρακαλώ 2,80., το σχολιάσαμε αργότερα, και κάποιες καραμέλες.
ΌΣΟ ΚΑΙ αν επέμενα να μου πει το επώνυμο της, μιλήσαμε  για πολλά  άλλα θέματα, δεν μου το είπε.
φτάσαμε  στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ,έπρεπε να κατέβω στα ΚΤΕΛ..
ευγενικά της ειπα κ.Ιφιγενεια, θα είναι η πιο γλυκιά σοκολάτα στη ζωή μου!
ΒΓΗΚΑ, πήρα την αποσκευή μου, την ξαναχαιρέτησα απο το παράθυρο, και απομακρύνθηκα να προλάβω να κάνω το δικό μου 5 ευρο σε κέρματα, γιατί έπρεπε να έχω ένα ευρώ για το εισιτήριο ,το λεωφορείο ήταν έτοιμο με τον οδηγό μέσα, και κανει μια ωρα διαδρομη, από ΚΤΕΛ  σε ΚΤΕΛ με έξι ενδιάμεσες στάσεις.
Στις 9,30 το βραδυ εφτασα στο σπιτι μου Ρουλακι, αλλά σκεφτόμουν,πόσο εύκολα μπορεί να βρεθούμε στην ανάγκη για ένα ευρώ.Αν έμενα στην άκρη της πόλης χωρις αυτο, δεν θα μπορούσα να διανύσω την πόλη, έστω και αν είχα εισιτήριο επιστροφής κομμένο απο πριν για τον  τον τόπο μου, όπως και είχα.
Μπορεί να της κόστισα 5,10 ευρω.. 4,60 ήταν η σοκολάτα και οι καραμέλες, συν μισο το νερό, και μπορεί και γω να έκανα το ίδιο στη θέση της, όμως συγκινήθηκα τόσο χθες και θα σου στείλω τα πειστήρια σε επόμενο e-mail.

αυτά.
ΤΏΡΑ τι έγιναν τα τελευταία μου 4 ευρώ, αφού το ένα έγινε εισιτήριο αστικού?
άσε,
έχει συνέχεια............
ΑΠΛΆ μου έμειναν άλλες 8 μέρες! χα χα χα
ΞΈΡΕΙΣ ΕΚΕΊΝΟ ΤΟ:ΓΙΑΤΊ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ ΜΉΝΑΣ  ΑΦΟΎ ΤΑ ΛΕΦΤΆ ΈΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ?
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
αρκεί να πιστεύουμε στον ΘΕΟ!
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ κ.ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ, πολλες φορες ειμαστε εμεις ετσι σε καποιους αλλους.
ελειπα σημερα, εχω ακομα μια ελπιδα μηπως απο τα Κτελ, ΑΤΤΙΚΗΣ μου δωσουν το επωνυμο της αφου ξερω καποια στοιχεια, αλλιως ειναι εκεινο που λενε:κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο.
Εγώ δεν θα την ξεχάσω ποτέ!
ξέρεις, είναι η πρώτη μου φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο.
ήταν όμως μια αλλιώτικη εμπειρία!
.........................................
...............................
ΚΑΛΗΜΈΡΑ  Ρουλακι μου!!!
το θυμήθηκα χθες αφού πήγα για ύπνο. βέβαια ύπνος δεν μ  ' έπαιρνε........         και ήδη με είχες ρωτήσει....
γιατί κι αυτό αξίζει:::
Εδώ να δεις, οτι με έσωσε η αξιοπρέπεια μιας γιαγιάς, και γιαυτό λέω πάντα και παντού επεμβαίνει η ΘΕΊΑ ΠΡΌΝΟΙΑ!
Τετάρτη βράδυ, φτάσαμε ΑΘΉΝΑ(  ΕΞ ΟΎ και το πλαστό 20 ευρώ στα ρέστα του ταξιτζή, από σταθμό Λαρίσης ως Αμπελόκηπους.
Πέμπτη πήγα με το παιδί ως τον .........., όπου αγοράσαμε ένα σώμα με λάδι, 12 φέτες delongi, και  αφού επιστρέψαμε στο σπιτι, το παιδι( ο φανταρος) βγηκε να πιει ενα καφε με φιλους του, και εγώ αφού είδα τί ελειπε απο το ψυγείο, πήγα στον .........σ/μ...... επι της ΠΑΝΟΡΜΟΥ με Αχαιας.Ειναι το κοντινότερο σουπερ μαρκετ στη γειτονιά.
Πήρα το καλαθάκι μου,και ανέβηκα πάνω(έχει όροφο) με τα νωπά προϊόντα.Ακόμα άδειο το καλάθι μου, βλέπω να ξεπροβάλλει απο τη γωνια του ψυγειου των γαλάτων μια γριουλα.Είχε τσαντα,  και καλαθι, αλλα απο τον τροπο ντυσιματος της φαινοταν .....
την ειδα που εβλεπε τα γαλατα και προσπερασε.Πήγε απέναντι σε ενα άλλο ψυγείο, και απο εκει προχωρησε χωρις τιποτα, και μετα απλωσε το χερι της εκει που ειχε κατεψυγμενες πιτες (οπως για γυρο), δεν ξερω πώς τις λενε γιατι δεν χρησιμοποιω)..Την εβλεπα διακριτικά και απο μέσα μου σκέφτηκα πως ίσως να μην είχε ουτε για ενα γάλα.Χωρις να σκεφτώ οτι ήμουν μέσα σε σουπερ μαρκετ, θα μπορούσα να αγόραζα κάτι και να την περιμενα απ εξω, αλλα ο χρονος με πιεζε, ανοιξα πολυ διακριτικα τη τσαντα μου και διπλωσα ενα ταληρακι , καταλαβαιινεις πώς, για να μη δωσω δικαιωμα.Την πλησιασα, ηταν ακομα εκει, και ακουμπωντας τη στη πλατη προστατευτικα, δεν ειχε πελατες διπλα μας, της προτεινα με λογια, να  μπορει να αγορασει κατι. Η αρνηση της ηταν ευγενικη και αξιοπρεπης.Οποτε απομακρυνθηκα και μαλιστα ακομα και μεχρι το ταμειο, κρατουσα το διπλωμενο 5 ευρω στην παλαμη μου, κρατωντας στο ιδιο χέρι και  το καλαθακι με τα απαραιτητα που έβαλα μετα ΄  ένοιωθα και μια πίκρα για  την άρνησή της.
Τελικα, ΡΟΥΛΑ: η αξιοπρεπεια εκεινης της γιαγιακας, εσωσε τη δικη μου αξιοπρεπεια την Παρασκευη!
ειναι ή δεν ειναι θεια ΠΡΟΝΟΙΑ?
Σήμερα δεν ειχε ρευμα, και ηρθε μολις τωρα στις 2.ΑΝΟΙΞΑ τον υπολ.για να σου γραψω ακριβως αυτο, και ηδη με ειχες ρωτησει.
πηρα δε και τηλεφωνο απο το κινητο μου, αφου χωρις ρευμα δεν μπορω με σταθερο, στα Κτελ Αττικης, και ηταν η ιδια κοπελλα με το περιστατικο.ΑΝΕΛΥΣΑ το θεμα. μιλησαμε γενικα, πλην ομως οτι στο τελος καθε μερας, σβηνουν τα αρχεια των πελατων -ταξιδευτων.Και ετσι η κ.ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, θα μεινει με την αγαπη μου και τις ευχες μου, να βρει αυτή την καλοσύνη στο ΘΕΟ!

Αυτή τη φωτ. στο ΚΤΕΛ  Κηφισσού, την έβγαλα μέσα απο  το λεωφορείο, όταν η συνεπιβάτιδά μου, κατέβηκε, μάλλον για ενα μπουκαλάκι νερό.Είχα σκεφτεί οτι αφού θα είχα τη διεύθυνσή της, (το θεωρούσα δεδομένο) ,θα της έστελνα κάτι, ή έστω μια ευχαριστήρια επιστολή μαζί με τη φωτογραφία για του λόγου το αληθές.Αυτό δεν κατέστη δυνατόν, όμως ας την έχει καλά ο Θεός! Κάθε χρόνο, στη γιορτή της θα τη θυμάμαι!
Όπως επίσης στην ανάρτηση θα βάλω τελείες σε ότι αφορά ονόματα..Άλλωστε δεν έχουν καμμιά σημασία!
και να προσθέσω ακόμα κάτι για τη θεία πρόνοια. Ακόμα και αν δεν βρισκόταν ως  τότε η κ Ιφιγενεια,
στη στάση που έκανε το λεωφορείο και για λόγους ασφαλείας, κατεβαίνουν όλοι οι επιβάτες,ήταν και μια παρέα νέων, μεταξύ αυτών......ο καλύτερος φίλος του γιου μου απο το νηπιαγωγείο και ως σήμερα!Ειχαν ταξιδέψει μέσα στη νύχτα για να δώσουν τα αθλήματα για μία προκήρυξη της Πυροσβεστικής!Ω!ΘΕΕ ΜΟΥ! Στη μεση του πουθενά,  ένας γνωστός και όχι μόνο!Ακομα και αν δεν ειχε προηγηθεί η καλοσύνη της συνεπιβάτιδας μου, ο Θεός δεν θα με άφηνε! Αυτή τη σκεψη έκανα και πήρα τον αριθμό του φαντάρου, που ακόμα δεν είχε παρουσιαστεί στο στρατόπεδο, και έδωσα να μιλησει τον φίλο του απο το δικό μου τηλεφωνο.Πόσο ασφαλής ήμουν!.
.............
Και μια ακόμα παρατήρηση γιαυτα τα ταξίδια! Εκείνη τη μέρα , περα απο τη ψυχική μου διάθεση που ήταν όπως ήταν, έτυχε να έχει τετοια ομίχλη, δεν έβλεπες τίποτα ακόμα και αν ήσουν στο παράθυρο.Για αρκετά χιλιόμετρα δρόμου.Σε κάποια στιγμη, ο οδηγός, μαλλον θελοντας τη ψυχαγωγία των επιβατών, έβαλε να βλέπουμε μια ταινία βίας, αγνοώντας αν υπήρχαν μικρά παιδιά στο αυτοκίνητο.Επειδή το σχολίασα καποια φορά σε... τακτικό επιβάτη της διαδρομής, άκουσα οτι....αυτό το έργο....τόχει ξαναδεί στη  συγκεκριμενη διαδρομή.Μήπως θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο οι οδηγοί, ή να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι;
           (λιμάνι Πειραιά, χαιρετίσαμε το φανταράκι μας για την τελευταία του τρίμηνη θητεία στη Χίο)

 ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΟΥ( η φωτ. βγαλμένη μέσα από τζάμι στο λεωφορείο μου)
                                                                 ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ


 

     Τίποτα δεν γίνεται τυχαία
ούτε τα άσχημα ούτε τα ωραία..........http://www.youtube.com/watch?v=dcCuh7y_IyA
επίσης θέλω να τονίσω, επειδή αναφέρθηκα σε ειδικότητες οδηγών, ότι η ανάρτηση μου αφορά τις συγκεκριμένες διαδρομές σε συγκεκριμένο χρόνο.Υπάρχουν ευτυχώς εξαίτεροι άνθρωποι σε αυτά τα επαγγέλματα, και ούτε ρίχνω την ίδια βαρύτητα στο πλαστό χαρτονόμισμα στα ρέστα , με την ταινία βίας στη διαδρομή..Το καθένα βαρύνει αλλιώς.
Όμως επειδή σας έχω κουράσει με κάτι τόσο απλό και προσωπικό, θάθελα να σας αφιερώσω το τραγούδι: τιποτα δε γίνεται τυχαία, ούτε τα άσχημα ούτε τα ωραία....
Και κλείνοντας επειδή τα  στοιχεία που έδωσα είναι κατ΄εμέ αρκετά, και επειδή ο κόσμος είναι πολύ μικρός κάποιες φορές, ίσως κάποια φίλη της ή από Θεσσαλονίκη, ή από Αθήνα διαβάσει την ανάρτηση αυτή!Ας μεταφέρει ένα χρόνο μετά , τις ευχές μου για τη γιορτή της και την σταγόνα της ευγνωμοσύνης μου!
Και αν αυτό βοηθά, θυμάμαι....ΠΑΤΉΣΙΑ.

37 σχόλια:

  1. Το διάβασα καλή μου φίλη και βέβαια σε κανέναν να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά , όμως από την άλλη πλευρά η κ Ιφιγένεια βρέθηκε στο δρόμο σου την κατάλληλη στιγμή για ν σου αποδείξει περίτρανα ότι υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες .
    Εύχομαι ποτέ να μη ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο , αν και κάθε μέρα πρέπει να μετράμε και να υπολογίζουμε!
    Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ευγνωμοσύνη σου !
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου nicol, ξέρεις πόσα θα μπορούσε να γράψει ο καθένας για την θεία ΠΡΟΝΟΙΑ;Απειρα......κι εγω επίσης ΑΠΕΙΡΑ....
      απλα ΄θελησα αυτο να το μοιραστώ, αν το έγραφα σήμερα για περυσι, δεν θα διέφερε πολύ αλλα τότε ΖΟΥΣΑ τη στιγμη......
      σ έυχαριστώ!!!πολλά πολλά φιλακια! μήπως.....μενεις ΠΑΤΗΣΙΑ? ποτε δεν ξερεις......ο κοσμος ειναι τόσο μικρος........
      πολλά πολλά φιλακια!καλο Σ/Κ

      Διαγραφή
    2. Εκείνο που καταλαβαίνω από σένα είναι ότι έχεις ένα σπάνιο χάρισμα αυτό της ευγνωμοσύνης που μόνο η αγάπη την προκαλεί! Λες και το μέλι είναι περιχυμένο στο νου σου καλή μου φίλη και δεν μένω Πατήσια!
      Φιλάκια μελένια γι αυτό που είσαι!!

      Διαγραφή
  2. Η ωρα ειναι 1 και 20.. αδέρφι.. διαβαζοντας όλο αυτό το μοίρασμα ξανά μαζί σου ... δεν πιστευω πως πέρασε κι όλας ένας χρόνος... θυμάμαι που το αυτό το γεγονός το είχαμε μοιραστεί..και είχαμε αναταλαξει απόψεις γυρω απο τους χαρακτήρες των ανθρώπων... και οπως συνβαινει σχεδον παντα η θεία πρόνεια ειναι παντού και παντα ... απο το πουθενα θα γίνει ένα μικρό θαύμα που θα μας κανει να νιώσουμε ανακούφιση. στις δύσκολες στιγμες μας.. χαίρομαι που κατι τέτειες συμτώσεις οπως και η ιστορία που είχα γραψει καποτε.. ήταν αφορμή να σε γνωρίσω..πρωτα μεσα απο το μπλοκ και μετα και απο κοντά...ποτέ δεν είχα βαλει στον νού μου οτι θα γινόταν αυτό και οτι θα γνωριζα ένα ανθρωπο γεματο γλυκύτητα.. και αγάπη για το καθε τι στον κόσμο..ειμαι πολύ΄τυχερή γι αυτό και πράγματι σε νιώθω σαν την μικρή μου αδερφή που δεν ειχα ποτέ..σε ευχαριστώ πολύ και ευχαριστώ τον Θεό για αυτό..!! οταν οι καρδιες ειναι κοντα η απόστασεις εκμηδενίζονται...φιλώ σε αδέρφι..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλό σου ξημέρωμα ( δεν χρειαζόσουνα την αδεια μου αγαπη μου ηταν δική σου η εμπειρία) και σε ευχαριστώ που μου την εμπιστεύτηκες τότε..!!! ξαναφιλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ που και ΄σημερα...ξενυχτας μαζί μου, όπως περυσι!!!
      Σ ΆΓΑΠΩ και το εννοώ!αδερφούλα μου ..μεγάλη!!! Υ.Γ. για να το γνωρίζουν οι άλλες φίλες, οτι και οι εξ αίματος, αδερφούλες μου, έχουν αποδεχθεί τη ΡΟΥΛΊΤΣΑ!!! εμ, θα μου χαλούσαν χατήρι? φιλια πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Οσο κι αν ήξερα την περιπέτεια απο πρώτο χέρι,δεν μπορώ να μην πω οτι δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να το ξαναδιαβάσω.Και πάλι βρήκα μπροστά μου την γνωστή Βαρβάρα,με την μεγάλη καρδιά,τη γεμάτη καλωσύνη κι ευγνωμοσύνη για το κάθε τι που της συμβαίνει στη ζωή της.
    Μα Βαρβάρα μου θα στο ξαναπώ: ΕΣΥ προκαλείς την ΑΓΑΠΗ των γύρω σου.Και κάποια στιγμή αδυναμίας σου βρέθηκε μία άλλη εθελοντική ψυχή να σε συντρέξει,όπως κάνεις πάντα εσύ για όλους τους άλλους,γνωστούς κι άγνωστους.
    Να σ έχει ο Θεός καλά,μόνο αυτό εύχομαι!
    Φιλάκια πολλά 2,25 εγω Ρουλιώ...κι ακόμα σχολιάζω,χαχαχαχα άτιμος εθισμός!ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2,25΄τοσο επρεπε να περιμένω για να γράψει ο blοgger, 16 Νοεμβριου!!!!
      δεν το είχα σκεφτεί!!!!
      καλημέρα με μια...χειμωνιάτικη λιακάδα, σας της αγαπημένης ΑΛΚΥΌΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ!!! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΊΟΡΘΩΣΗ:σαν της αγαπημενης.....
      αχ αυτη η βιασυνη μου.......φιλια....

      Διαγραφή
    3. Aυτό με την ώρα του μπλόκερ αδέρφι μου το παθένω και εγώ .. ενω εδώ ειναι η ώρα 12 στον γκούγκλη ειναι 2 ωρες πριν ακομα... εχω και εγώ κατσει μεχρι τέτοια ώρα τωρα αν θελω να μου βγει η αναρτηση οποτε την θελω την προγραμματίζω...αλλά μην νομίσεις μια φορα το έκανα.. χι.χι...φιλί..

      Διαγραφή
  4. τι συγκινητική ανάρτηση...τι εμπειρία κι αυτή... ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας... ευτυχώς υπάρχουν οι κυρίες Ιφιγένειες και ο κόσμος μας και η ανθρωπιά δεν χάθηκαν καθόλου..
    δεν ξέρω γιατί την δείχνει 15 Νοεμβρίου..μου είπες για σήμερα 16 Νοεμβρίου...
    εγώ τώρα γράφω 16 Νοεμβρίου, 11.50 το μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δελφινάκι μου, σ ΄ευχαριστώ που πέρασες! έχω καταλαβει οτι αν θελεις να αναρτηθεί κάτι στο..πρώτο λεπτό της επόμενης μερας, δηλ.εκει που το ρολόι μας γραφει :00.01' , η ωρα στον υπολ πρεπει να δείχνει +2 ωρες.....
      κι εγω βιαζομουν να το μοιραστώ απο τα χθεσινά μεσάνυχτα! όμως ο ευεργέτηςμου άγγελος, όπως τον αποκαλεί η κυρία που θα απαντησω αμεσως, η ΡΕΝΑ μας,σήμερα γιορτάζει!!!πολλά φιλούθκια! (το δειχνει και το..εισιτήριο μου!)

      Διαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ!!!!
    ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ!!!!!
    ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΝΕ ΜΟΝΗ ΣΟΥ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ΕΧΥΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΡΕΝΑ και ας λεει η αγαπημενη μας Κατερινα, δεν υπαρχουν άγγελοι σου
      λεω!!! http://www.youtube.com/watch?v=6jryuxu-CWY

      πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Πραγματικός άγγελος σου στάθηκε η κυρία Ιφιγένεια, καλά να είναι και να χαίρεται την εορτή της!!! Πολύ συγκινητική η όλη ιστορία!!! Και πολύ ωραία που την μοιράστηκες μαζί μας σαν αφιέρωμα σ'αυτήν την ευγενική ψυχή!!!
    Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σ΄ευχαριστώ ΜΑΡΙΑΝΝΑ μου, δες τωρα οτι κανω αντιγραφες ' ακομα και απο τον...εαυτό μου!!!ΧΑΧΑΧΑ!!!
    ΝΑΙ, είναι μια αντιγραφή που...καιρό ανυπομονούσα να έρθει η σημερινή μερα!!!εννοείται πως τα κομματάκια τα έχω ακόμα και θα παραμείνουν κειμήλιο της ανθρωπιάς κάποιων και της του αντιθέτου....Πολλοί χαρακτήρες όπως έγραψε το Ρουλάκι μας!που όμως πολλές φορές κατι τόσο απλό, δεν είναι τόσο απλό...πολλά φιλιά, καλή Κυριακή και αυριο !!! ξερω ειναι η μερα σου αφιερωμένη! πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μοιράστηκες πρωτύτερα την ιστορία και μαζί μου και ξέρεις τη γνώμη μου... υπάρχουν άνθρωποι και Άνθρωποι κι εσύ μέσα στην ατυχία σου στάθηκες τόσο τυχερή που συνάντησες έναν Άνθρωπο.
    Να είναι καλά η κυρία Ιφιγένεια!
    Και μακάρι να σε βρει κάποια στιγμή...
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γειά σου αγαπημένη μου μικρή μου φίλη! ναι, σαν χθές........
    μου θύμισες το βιβλίο: όσο υπάρχουν άνθρωποι!!! να είσαι καλά, καλή εβδομάδα απο αύριο, πάλι!πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλη μου φιλη ευχαριστω που περασες απο το σπιτακι μου και στο ανταποδιδω.με συγκινησε παρα πολυ η ιστορια σου και μακαρι να υπηρχαν συχνα τετοιοι ανθρωποι σαν την κυρια ιφιγενεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΙΑ σου Σοφία μου και καλώς ήρθες! ναι, γραφτηκα στα ...μελη σου, αν πετυχε! ετσι είναι αυτο εδω ειναι ένας τρόπος μοιρασιάς ανθρωπίνων στιγμών! φιλια πολλά!!!καλη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  11. Βαρβάρα μου είμαι εδώ διάβασα όλα τα μηνύματα είδα όλες τις εικόνες και την ιστορία που μοιράστηκες μαζί μας,(αλλά σε δόσεις) εχθές και σήμερα,αλλά δεν είχα χρόνο να σχολιάσω επειδή απλά είχα τα παιδιά και την μικρή που δεν μ' αφήνει καθόλου μπροστά στον υπολογιστή θέλει αυτή να τον χειρίζεται κι έτσι τον κρύβω.... Η εικόνα του μπλόκ βελτιωμένη πάρα πολύ ,τα πήγες μια χαρά!!! Χαίρομαι που με θυμάσαι το εκτιμώ ιδιαίτερα και σύντομα θα σε τηλεφωνήσω για μία καλύτερη επαφή... Την ιστορία σου την διάβασα με προσοχή και σε πολλά σημεία ταυτιζόμουν μαζί σου στο συναισθηματικό φυσικά μέρος της. Ετσι είναι Βαρβάρα η καλοσύνη μόνον με καλοσύνη και ευγνωμοσύνη ξεπληρώνεται.Κάποια στιγμή κάποιον βοήθησες , ανακούφισες ή τι άλλο και έτσι για σένα βρέθηκε μια κάποια κ. Ιφιγένεια να σε στηρίξει ..... και η προηγούμενη σου πράξη ξεπληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο!!!! Ευχαριστώ που την μοιράστηκες μαζί μας είναι ένα μάθημα αγάπης που θα πρέπει να πλημμυρίζει τις ψυχές μας για μια όμορφη κοινωνία ανθρώπων .Καλό σου βράδυ με ένα φιλάκι ευγνωμοσύνης για όλα όσα μας είπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'ΈΦΗ μου καλή σου εβδομάδα! και...καλημέρα βεβαίως βεβαίως! πρωτον η εικόνα του blog,άλλαξε, βασιζόμενη στις συμβουλές σου και χαίρομαι που πέτυχαν! αχ, το συναισθηματικό κομμάτι!! αυτο δεν είναι που μας κάνει ανθρώπους; τί θα ηταν η ζωή μας χωρίς συναίσθημα;το θέμα είναι οτι ήταν η πρωτη φορά που είδα..πλαστό χαρτονόμισμα και μάλιστα με..τέτοιο τρόπο....Σου είπα:τίποτα δεν γίνεται τυχαία! ναι...θα είχα έκεινη τη μέρα πραγματική ανάγκη για το ένα ευρώ!Αλλα η θεία πρόνοια,,,, υπαρχει παντού και πάντα!φιλια πολλά, ηλιόλουστα αν και παγωμένα!!!του καιρου, οχι απο μένα!!να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή
  12. Έχουν βρεθεί στο δρόμο μου κι εμένα Ιφιγένειες. Κια σε περίπτωση σαν τη δική σου ( μέσα σε λεωφορείο νυχτερινό και μου έκλεψαν το πορτοφόλι) αλλά ακισ το διαδίκτυο σε στιγμές που χρειαζόμουν μια αγκαλιά όσο κι εσύ το ένα ευρώ!

    Σε ευχαριστώ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νασαι καλα airis μου, είδες τελικά πόσο έχουμε ανάγκη όλοι/ες μας τις απανταχού κ.Ιφιγένειες;Σέχυαριστω που περασες! καλη σου εβδομάδα!! αντε ούτε 40 μερες για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!ΦΙΛΙΆ ΠΟΛΛΆ ΠΟΛΛΆ!!!

      Διαγραφή
  13. Άργησα Βαρβάρα μου αλλά διάβασα με πολύ προσοχή την εμπειρία σου!!!!Χάρηκα γιατί και σύ έχεις τις ίδιες απόψεις με μένα όμως αυτό που με συγκίνησε περισσότερο έιναι πως αυτές τις μέρες περισσότερο απο ποτέ άλλοτε χρειαζόμουν να διαβάσω μια τέτοια ανάρτηση !!!!Ναι!!!Υπάρχει η θεία πρόνοια!!!!Ευτυχώς !!!!!Απλά ίσως χρειαζόμουν μιαν υπενθύμιση!!!!Σε ευχαριστώ Βαρβάρα μου!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλώς το κορίτσι με τα αριστουργήματα! μα, εδώ Ρένα μου, καθε στιγμη το διαισθανόμαστε οτι ΝΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ! το ότι εχουμε αγχος για όλα είναι λογικό, απλα ..γιατι ξεχνάμε ..... οτι δεν μας αφήνει η πρόνοιά ΤΟΥ!
      ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΆ!!!πολλά!!!

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα, Βαρβάρα μου! Πάλι καθυστερημένα διάβασα αυτή σου την ανάρτηση, μα μάλλον σήμερα, ήταν η στιγμή της!
    Δεν ξέρω πως γράφει η φίλη σου η Ρούλα, μα εκείνο που ξέρω καλά είναι πως, όταν ένας άνθρωπος γράφει με την ψυχή του, κι αυτή η ψυχή είναι "καθαρή", τότε γίνεται ο καλύτερος συγγραφέας και δεν μπορεί, παρά μόνο να σε αγγίξει και να σ' αρέσει το κείμενό του!
    Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, συμφωνώ και επαυξάνω, φίλη μου! Έχω γνωρίσει στην ζωή μου πολλές Ιφιγένειες, έχω γίνει κι εγώ πολλές φορές. Είναι αυτό το γνωστό: "Ο κατάλληλος άνθρωπος την σωστή στιγμή".
    Καλό είναι τα γράφουμε, όπως μπορεί ο καθένας μας (η ψυχή ξέρει), ώστε να γεμίσει ο κόσμος μας από Ιφιγένειες!
    Πολλά θα μπορούσα να γράψω, μάλλον να σχολιάσω, μα λόγω της ώρας, νομίζω, αρκεί ένα στίγμα μου, ότι η εμπειρία σου με συγκίνησε, πρωί πρωί, πολύ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το πώς γραφει η φίλη μου η Ρουλα, θα το διαπιστώσεις, αν επισκεφτείς το blog:smaragdenia-roula.blogspot.com/‎
    Και ΄θέλω να ξέρεις οτι με ένα γραπτό της γνωριστήκαμε και ταυτιστήκαμε μεσα απο συμπτώσεις!ναι, τίποτα δεν γινεται τυχαία!
    φιλιά πολλά αγαπημένη μου Κατερίνα! η θεια ΠΡΟΝΟΙΑ αγρυπνά! φιλιάαα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως τίποτα, τυχαία! Μαζί της αγρύπνησα κι εγώ, Βαρβάρα, κι επειδή είμαι άνθρωπος, πάω για έναν υπνάκο, πριν ξυπνήσει η γειτονιά! Πήγα στην Ρούλα, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια! Δεν αμφιβάλλω για τίποτα απ' όσα λες! Καλημέρα!(Νέας μέρας! Πώς τα κατάφερες έτσι, και μ' έχεις κάνει του πρωιού;)

      Διαγραφή
  16. φοβερή περιπετεια... μην σου τυχει... εύχομαι πάντα να είσαι με ανθρώπους... παντα... !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα που έτυχε να ξαναπερασω, γιορταζεις, χρόνια σου πολλα ΛΑΜΠΡΙΝΗ μου! φιλια!

      Διαγραφή
    2. αυτά είναι τα τυχερά καλή μου!!!! ευχαριστώ πάρα πολυ!!!!! Χριστός ανέστη..κι εσύ ό,τι ποθεις!!!

      Διαγραφή
  17. πολυ ομορφα γραμμενο το γραμμα σου και ακομη πιο ομορφο το ευχαρηστω σου προς εκεινην την Κυρια
    αν ο καθενας μας γινοταν η κ. Ιφιγενεια για τον διπλανό του με ανιδιοτέλεια τοτε και ο κοσμος μας θα ηταν καλυτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για δες Ειρήνη μου, ξαναπέρασα σήμερα που είναι η γιορτή της, γιατι δεν πρόκειται να τη ξεχάσω ποτέ!ας είναι καλά!φιλια πολλά στη ΧΊΟ!

      Διαγραφή
  18. Ο θεός Βαρβάρα μου δεν αφήνει τις καλές ψυχές αβοήθητες!! επιβεβαιώθηκε αυτό με αυτό που μας έγραψες και με πολλές άλλες συμπτώσεις ...όπως τις λέμε.. φιλάκια πολλά γλυκούλα μου ,και να σε πληροφορήσω ότι το φυτό σου , η βαρβάρα, οπως το ονόμασα, προοδεύει!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επανήλθα σήμερα μήπως έχω κάποιο νέο, ή επειδή πάλι είχα παρουσία θ.ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
      Σ΄ Ευχαριστώ ΦΑΝΗ μου!

      Διαγραφή
  19. Συγνώμη αν άργησα να διαβάσω το γράμμα σου...
    Δεν είχα μπει στον υπολογιστή...

    Βαρβάρα μου, στο έχω πει πολλές φορές και θα συνεχίσω...
    Εχεις το χάρισμα του δοσίματος, της αγνής αγάπης, της πίστης, της έννοιας...
    Ολα αυτά γυρίζουν,μαγικά, πίσω!
    Η βαθιά πίστη σου, σε βοηθά και πάντα να σε βοηθά γλυκιά μου Βαρβάρα!!!!

    Για όλα όσα μου στέλνεις... για την ευλογημένη σκέψη σου, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγόνη μου αγαπημένη ποτέ δεν είναι αργά για θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας και μόνο με ζωντανή πίστη μπορούν να εξηγηθούν!
      να είσαι πάντα καλά!
      φιλιά!

      Διαγραφή