Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Τι υπάρχει;

 Αγαπημένες μου φίλες
αγαπημένοι μου φίλοι

   Στη φωτογραφία δείχνω μια μόνο ανατολή!
  Θα μπορούσα να φωτογραφίζω, συνεχείς ανατολές, και συνεχείς φορές το ηλιοβασίλεμα, χειμώνα καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο, το καθένα  με τη δική του μοναδική ομορφιά!
  Στην ουσία, μου είναι αδύνατον να φωτογραφίζω όλα αυτά που προείπα, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι υφίστανται, υπάρχουν , ακόμα και αν δεν τα βλέπουμε!

 Αφορμή για τα μπερδεμένα νοήματα, τις διαφορετικές εικόνες  που θα δείτε παρακάτω, μου έδωσε ένα βίντεο, που είδα, με συγκλόνισε, και σας το παραθέτω στο  τέλος!
 Ο χειμώνας πλησιάζει σιγά σιγά και τα λουλούδια στις γλάστρες θέλουν τη φροντίδα μας.
 Πάντα μου άρεσαν τα λουλούδια και ομολογώ πως από τα πιό αγαπημένα που θα ήθελα να κάνω είναι να έχω ένα δικό μου ανθοπωλείο (το είχα σκεφτεί προ δεκαετιών και είχα αγοράσει και σχετικά βιβλία ανθοκομικής και ανθοδετικής τότε) , και το άλλο μου αγαπημένο, πάντα στα ώριμα χρόνια και όχι στα όνειρα των μαθητικών χρόνων, ήθελα να εργάζομαι σε βιβλιοθήκη, ή να είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω χώρο αναγνωστηρίου, για να μάθουν οι άνθρωποι να διαβάζουν.

Η αγάπη μου στα λουλούδια, κρύβεται λοιπόν στο εμβαδόν του μπαλκονιού μας, που φιλοξενεί κατά καιρούς ή μόνιμα  κάποια λουλούδια.Συνήθως τον χειμώνα παγώνουν και την άνοιξη ξανά από την αρχή!

Εχω υποσχεθεί στη φίλη μας  ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ με τον δικό της γαλαξία, να αφιερώσω μια ανάρτηση στα φυτά μου, με τα ονόματά τους και τις πληροφορίες που απαιτεί το καθένα.
Θα είναι πολύ δύσκολο, και χρονοβόρο και σήμερα, βιάζομαι να φτάσουμε στο  τέλος.
Την αφορμή μου την έδωσαν οι νάυλον σακκούλες, όπου χθες, προστάτευσα καποιες γλάστρες μου, στην προσπάθειά μου, μήπως σωθούν.




 Τι κρύβεται λοιπόν πίσω από κάθε νάυλον;
Στην πρώτη και τρίτη σακούλα, αυτό τό είδος παχύφυλλου με τα λεπτεπίλεπτα ροζ ανθάκια.
Στη δεύτερη, ένα είδος βιγκόνιας, που είναι ανθισμένη μόνιμα, δεν θυμάμαι πόσους μήνες,

 στην τέταρτη, ένα είδος κρίνου


 Στην τελευταία μια ορτανσία που έχω μάθει πως χρειάζεται καστανόχωμα,
 κ.ο.κ.
ΌΧΙ δεν έχω χρόνο σήμερα να αναλύσω το κάθε λουλούδι!
Σκοπός μου είναι να φτάσουμε στο τέλος!


 Εν τάχει όμως σας δείχνω ένα φυτό και άνθος αράπικου φυστικιού,τα γνωστά μας φυστίκια, απλά έτυχε να αγοράσω άψητους σπόρους κάποτε και είναι πειραματισμός, το λουλουδάκι του μοιάζει σαν μικρό λουλούδι σπάρτου


 

 ένα είδος γλαδιόλας

εδώ ένα άλλο είδος γλαδιόλας, φούξια το λουλούδι της
αλλά δεν βρίσκω την εικόνα αυτή τη στιγμή

 Εδώ ένας μικρός ηλίανθος,δεύτερης γενιάς, αφού φύτρωσε από τον σπόρο του περυσινού ηλίανθου
 
Εδώ βασιλικός επίσης από σπόρο περυσινού φυτού
Εδώ χρυσάνθεμο παλιού φυτού, που μοιάζει με μαργαρίτα
 Εδώ είδη κάκτων

 Εννοείται πως τα παχύφυλλα της Μαριάννας μας, προστατεύτηκαν πρώτα πρώτα, τρίτος χειμώνας τους  φέτος
 Και.......φτάνουμε στο τέλος....
ΌΧΙ των φυτών αλλά της πιό βιαστικής μου ανάρτησης που  έγινε ποτέ.

 Με άρωμα χρυσάνθεμου λοιπόν
και ομορφιά λευκού κυκλάμινου





Ας ΣΕΒΌΜΑΣΤΕ τους ανθρώπους!
Ποτέ κανείς δεν γνωρίζει , τι κρύβεται πίσω από τις κάμερες!
Να είστε όλες και όλοι καλά!!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ, ΌΛΟΥΣ 
και ιδιαίτερα εσάς τους αποστολείς του συγκλονιστικού βίντεο!!!










 https://www.youtube.com/watch?v=JYT9cxCrYqE


13 σχόλια:

  1. Πόση ομορφιά κρύβει ο κόσμος γύρω μας... καθε στιγμη απλώνεται μπροστά στα μάτια μας από την ανατολή ως τη δύση κι από το πιο μεγάλο δέντρο ως το πιο ταπεινό λουλουδάκι. Κι από την άλλη πόση αδικία και σκληρότητα στο δικό μας κόσμο; Κι έρχεται και χειμώνας, ανθρωποι ζωα και φυτά μακάρι να βρουν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη!
    Καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πω και εγω Αδερφι μου πως η φυση μας χαρίζει απλωχερα την ομορφια σε όλο της το μεγαλείο..χωρίς να περιμενει ανταλαγμα για αυτό... και απο την άλλη βλέπεις την ( ανθρωπινη;) συμπεριφορά.. απο ανθρωπο σε ανθρωπο...το διδαγμα απο το βιντεο.. δείχνει πως οταν μετανιωνεις για ΄κάτι ασκημο που έχεις κανει ....ίσως να ειναι πολύ αργά..για να το διορθώσεις!!! μακαρι να μην υπηρχαν τέτοιες συμπεριφορές αγαπη μου.. να περασεις μια ομορφη κυριακη σου ευχομαι .. πολλα πολλα φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομα μία σύμπτωση μέσα στις τόσες.. εχω ακριβως το ιδιο κιτρινο χρυσάνθεμο ανθισμενο μέσα στον συντριβανόκηπο...θα στο στηλω με μεηλ να το δεις αφου εδώ δεν μπορώ να το βαλω..χα..χα...

      Διαγραφή
  3. Είναι τόσο όμορφο να έχεις επαφή με την φύση,να βλέπεις την ανατολή με τα μενεξεδένια χρώματα και να γεμίζει την ψυχή σου από αρώματα των λουλουδιών.Στο αντίποδα ή σκληρή μορφή των ανθρώπων που κατεδαφίζονται με τις συμπεριφορές τους καθετί όμορφο και ευαίσθητο... καλό σ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πετυχημένη ανάρτηση! Μπραβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω να βλέπω την Ανατολή και να είμαι ευγώμων για άλλη μία που μου Χαρίχεται!!! Τα λουλούδια σου είναι όνειρο και η αγάπη που τους έχεις ξεπηδάει σε κάθε αράδα σου!!!Καλή συνέχεια γλυκιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα λουλούδια σου μία γλυκιά εικόνα που δεν χορταίνεις να βλέπεις, σε αντίθεση με το βιντεακι που δείχνει την άλλη εικόνα,την άσχημη συμπεριφορά αυτή που σε κάνει να κατεβάζεις το κεφάλι. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη όμορφη ανάρτηση...λατρευω τα λουλούδια και τα φυτά ....
    καλη εβδομαδα να εχεις ....φιλακια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να χαίρεσαι τα όμορφα φυτά σου και να τα καμαρώνεις! Μερικά από αυτά που έχεις τα έχω κι εγώ (τα παχύφυτα, πχ).
    Το βίντεο το είχα δει παλιότερα. Το μήνυμά του είναι έντονο, συγκλονιστικό. Καλά έκανες και το αναδημοσίευσες, κάτι τέτοια πρέπει να τα βλέπουμε νομίζω, για να μας ξυπνάνε.
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Βαρβάρα και εκατό τέτοιες αναρτήσεις να είχες δε θα βαριόμουνα ποτέ. Έχω ένα κόλλημα με τη φυτολογία. Μου έφεραν προχθές δώρα μία βιγκόνια και πρόλαβε και μου ν έριξε ο γάτος, την έσωσα όμως. Τα παχύφυλλα τα λατρεύω! Να δούμε πού τα βάλλω το χειμώνα.
    Μια τεράστια αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την ανατολή και τη δύση του ήλιου δεν σταματώ να τα απολαμβάνω Βαρβάρα μου! Πόση ομορφιά! Υπέροχη η φωτογραφία σου! Αυτό που γράφεις για την βιβλιοθήκη, κι εγώ στα νιάτα μου ήθελα να δουλέψω σε βιβλιοθήκη γιατί λατρεύω τα βιβλία. Μα τι όμορφα που είναι όλα τα λουλούδια σου! Φαίνεται η αγάπη σου να τα φροντίζεις! Το βίντεο το είχα δει και παλιά αλλά το ξαναείδα και με συγκλόνισε πάλι. Να είστε όλοι σας καλά! Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ, όλες και όλους!
    Να είστε πάντα καλά!
    την αγάπη μου, πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή