Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

οδός ονείρων

                                                          http://www.youtube.com/watch?v=ta3uCYYt6do


Αγαπημένες μου φίλες , αγαπημένοι μου φίλοιhttp://www.youtube.com/watch?v=ta3uCYYt6do


 Σήμερα σκέφτηκα να σας κρατήσω απ΄το χέρι και να κάνουμε μαζί ένα ταξίδι, αντίθετα στο χάρτη!



Θα ξεκινήσουμε με λίγες εικόνες από την εθνική οδό











θα διαβούμε γέφυρες,







θα περάσουμε από τούνελ,







θα χαρούμε τοπία,



θα τα θαυμάσουμε σαν να προχωράμε αργά αργά με μια άμαξα,


και όταν φτάσουμε,


 θα ανεβάσουμε όσο πρέπει την ένταση να ταξιδέψουμε στην οδό ονείρων  του Μάνου Χατζιδάκι

http://www.youtube.com/watch?v=DdVYN8k_qgc/


και αφού διαβούμε τα σοκάκια της Αθήνας, θα ατενίσουμε με  δέος τα βράχια της Ακρόπολης,
γιατί το οδοιπορικό μου σήμερα, θέλω εκεί να σταματήσει !
Πολλές φίλες μου και φίλοι, ζείτε στην πρωτεύουσα , την έχετε σε καθημερινή θέα!
Τη θαύμασα μόνο μια φορά αφ΄οτου είχα διαβάσει το παρακάτω κομμάτι ιστορίας, αλλά δεν θα την ξεχάσω ποτέ!
Κι επειδή δεν μπορώ να περιμένω ως τις 27 Απριλίου, για να γράψω: σαν σήμερα, σας το θυμίζω τώρα, αν και είναι στους περισσότερους γνωστό,όμως σίγουρα υπάρχουν  άνθρωποι σαν και μένα, που το μαθαίνουν όψιμα.
Ποτέ δεν είναι αργά, είτε να μάθουμε κάτι, είτε να ξαναθυμηθούμε.
Και όσες μητέρες βρέθηκαν στις ορκωμοσίες των παιδιών τους στο στρατό,και  άκουσαν: Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
.............

Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
...............


πιστεύω ότι συνειρμικά έχουν στα μάτια τους το παλικάρι της ιστορίας που τυλιγμένο την γαλανόλευκη, έπεσε στα βράχια της Ακρόπολης για να υπερασπιστεί τα σύμβολα της Πατρίδας.
Έτσι γράφεται η ιστορία!Από στιγμές απόφασης που σε τοποθετούν στο μέλλον, στους ήρωες ή στους Εφιάλτες.





ΣΗΜΕΊΩΣΗ: για όσες/ους διαβάζουν το μπλοκ για πρώτη φορά, θέλω να τονίσω, ότι αναδημοσιεύω ό,τι με συγκινεί, ό,τι θέλω να μοιραστώ μαζί σας, αναφέροντας πάντα την πηγή.Για το σημερινό θέμα η πηγή φαίνεται στο τέλος.



27 Απριλίου 1941. Ο Εύζωνας Ήρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης πέφτει στο κενό από τον Ιερό Βράχο της Aκρόπολης τυλιγμένος με την Ελληνική Σημαία.


Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρύζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό. Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα. Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.

Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωϊ έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.

ΠΗΓΗ: http://koukfamily.blogspot.com/                   Αναρτήθηκε από τον Λουκά

“ΟΧΙ”! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες….

Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από τό κενό: 60 μέτρα πιό κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στόν βράχο, σκεπασμένος μέ τό σάβανο πού διάλεξε.Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής τών εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι καί ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τόν ραδιοφωνικό σταθμόν Αθηνών γιά νά στείλουν μήνυμα στόν Χίτλερ:

«Μάϊν Φύρερ, στίς 27 Απριλίου, στίς 8 καί 10, εισήλθαμε εις τάς Αθήνας, επί κεφαλής τών πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, καί στίς 8 καί 45, υψώσαμε τήν σημαία τού Ράϊχ πάνω στήν Ακρόπολη καί στό Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλληκάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία έχει;). Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας. Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.

Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρύζετε τη σημαία μας. Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.

Το παραπάνω κείμενο αποτελείται από αποσπάσματα αναρτήσεων των εξής ιστολογίων Hellenic Electronic Center, Εβδόμη Τοπική Εφημεριδα της Ανατ. Αττικής.

Αραγε τι σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ αυτού του παλικαριού και των σύγχρονων εφιαλτών που καίνε την σημαία μας, αλλά και αυτών που το επιτρέπουν;

Το μνημείο του Ηρωα Κωνσταντίνου Κουκίδη στο σημείο που βρήκε ηρωϊκό θάνατο.

Ανακοίνωση Στις 9 Μαϊου 2009, ημέρα Σάββατο και ώρα 7.00-9.30 π.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (οδ. Πρυτανείου) στην Αθήνα θα τελεστεί Εκκλησιαστικό και Εθνικό Μνημόσυνο του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκίδη ο οποίος στις 27 Απριλίου 1941 υπέστειλε με εντολή των Γερμανών κατακτητών την Ελληνική Σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και κατόπιν τυλίχθηκε με αυτήν και έπεσε στο κενό. Θα τιμηθούν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος ο οποίος κατέγραψε πρώτο το γεγονός στο ημερολόγιό του και ο Εθνικός Ηρωας του 1821 Μακρυγιάννης που πέθανε την 27η Απριλίου 1864.

image125 

 αναδημοσίευση απο:

http://national-pride.org/2009http://www.youtube.com/watch?v=DdVYN8k_qgc/

37 σχόλια:

  1. Καλημέρα Βαρβάρα. Ευχαριστούμε για την παρουσίαση της ιστορίας. Εύχομαι να μας ξανάρθεις στην πρωτεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου Μαρία μου! Δεν ξέρω πότε και αν, αλλά αφού αγάπησες εσύ τον Βορρά, δεν θ΄αγαπήσουμε εμείς τον ΝΌΤΟ;
      Είναι μια ιστορία που δεν ξεχνώ!
      καλά να περνάτε.......
      θα περάσω κι εγω ξανά απο σένα, απλά δεν έγραψα!ήμουν φορτισμένη απο το θέμα!!!
      πολλά φιλια!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ ΧΡΥΣΑΝΘΗ! τελικά η μωβ πεταλούδα, μας ενώνει!!! πέρασα!!!
      φιλιά!!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. εσείς εκεί...τα γνωρίζετε!
      ΄Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το πέρασμα, αγαπημένη Λαμπρινή!
      φιλια πολλά!!!

      Διαγραφή
  4. Αγνωστη και σε μένα η ιστορία του νεαρού Κουκίδη.Γιατί όμως; Ηταν γεγονός που έπρεπε να το γνωρίζουμε από τα σχολικά μας χρόνια!!Διαβάζοντας την ανάρτηση σου σκεφτόμουν τον σημερινό πατριωτισμό των ανθρώπων που ρούφηξαν που στέγνωσαν που κακοποίησαν την Ελλάδα προς ίδιο όφελος και είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε προδοσία με σκοπό το δικό τους κερδος!!! Καλό απόγευμα Βαρβάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου Έφη μου! μα φυσικά έπρεπε, αλλα τι υπάρχει ήδη και τί θα μείνει σε λίγο στα βιβλία της ιστορίας;
      Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφανθούν για το σήμερα!!!
      να είσαι καλά Εφη μου! φιλια πολλά!!! και στην εγγονούλα!

      Διαγραφή
  5. Βαρβάρα μου, σου στέλνω την καλησπέρα μου και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παντού βλέπω πετρόλ!!! χαχαχα!!!
      καλησπέρα Έλλη μου, καλό σου απόγευμα! πρόσεχε το κρύο εκεί! το λέω γιατί....κλείστηκα και δεν το μπορώ!φιλακια!

      Διαγραφή
    2. χα χα... εντός των τειχών, λόγω υγείας!!!φιλιά!!

      Διαγραφή
  6. Βαρβάρα μου αγαπημένη με γέμισες συναισθήματα!
    Να'σαι καλά!
    Σε φιλώ γλυκά! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου αγαπημένη Αριστέα! μα αφού....το συναίσθημα μας οδηγεί!!!φταίω;
      φιλάκια πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  7. Πάλι έβαλες θέμα που μας συγκλόνισε και δεν το ΄ξέραμε Αδέρφι - καρντάσι μου.. γιατί αυτό το γεγονός έχει αποσιωποιηθεί ;και δεν νομίζω οτι το ξέρουνε πολλοί το θέμα..σε ευχαριστούμε που μας το κοινοποίησες και για το ταξίδι που μας πήγες μικρή μου φιλάκιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έστω και ένας να μην το γνώριζε, για μένα είναι χαρά να το μάθει!
      πού να ήξερα οτι...στ΄ Αναφιώτικα κυκλοφορεί και η αγαπημένη!
      φιλάκια πολλά Ρουλάκι μου!Και τώρα που γνωρίζουμε την ιστορία, θα ριγούμε οταν βλέπουμε τα βράχια.Ευτυχώς που υπήρξαν τέτοια παιδιά!

      Διαγραφή
  8. Νιώθω ντροπή και θυμό γιατί δεν γνώριζα αυτή την ηρωική πράξη. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Κατερίνα, έτσι ένοιωσα κι εγώ όταν το πρωτοδιάβασα..........
      να είσαι καλά!!φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  9. Ντρέπομαι Βαρβάρα μου που δεν την γνώριζα την ιστορία αυτή , που σε κανένα βιβλίο δεν βρήκα . Ομως με γέμισε πολλά συναισθήματα αυτή η πράξη που τιμά την πατρίδα .
    Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γειά σου αγαπημένη μου nicol !
      Πόσα έχουμε να μάθουμε ακόμα!
      φιλάκια! και την σκέψη μου!

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα καλή μου Βαρβάρα.. η ευαισθησία σου φαίνεται από αυτή την ανάρτηση... συγκινητική ανάρτηση..δεν ήξερα την ιστορία με το παιδί ήρωα την διάβασα όλη συγκινήθηκα..ανατρίχιασα στο σημείο που τυλίχτηκε την ελληνική σημαία και την έβαψε με το ηρωικό αίμα του..μεγάλη απόφαση... Η Ελλάδα μας ειναι ταυτισμένη με το ΟΧΙ..το ΟΧΙ του Μεταξά, το ΟΧΙ αυτού του παιδιού...
    το σημαντικό όμως να μη τους ξεχνά η πολιτεία και οι νέοι να μαθαίνουν γι αυτούς
    σ ευχαριστώ που μέσα από την ανάρτηση σου εμαθα γι αυτόν
    και τοσο μικρός 17 χρονών
    μου άρεσαν πολυ και οι φωτογραφίες όλες...είδα και γω από κοντά την Ακρόπολη και το Παρθενώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σου ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ!
    τα γράφεις πολύ σωστά!
    απο τις φωτ.. η 1η ειναι στην παραλία Βόλου, το βουνό ειναι ο Μπράλος, η γεφυρα στη Χαλκίδα,
    είναι απο τον πηγαιμό και την επιστροφή σε μια ορκωμοσία!
    γιαυτο...το συνέδεσα!
    φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...traigo
    ecos
    de
    la
    tarde
    callada
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION


    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...




    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE 12 AÑOS DE ESCLAVITUD, MASTER AND COMMANDER, LEYENDAS DE PASIÓN, BAILANDO CON LOBOS, ...

    José
    Ramón...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Βαρβάρα μου γι αυτήν την αναδημοσίευση!!!! Είναι πολύ γνωστή η θυσία του ήρωα Κουκίδη, αλλά σίγουρα οι νεότεροι δεν τα μαθαίνουν όλα και πάντα χρειάζεται να αναφερόμαστε και να τιμούμε τέτοιες ηρωϊκές πράξεις!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα Μαριάννα μου! Σίγουρα είναι γνωστή, αλλά σε μένα δεν ήταν!Και όταν βρέθηκα απέναντι απο την σκοτεινή φωτογραφία, σε ενα αίθριο,μη γνωρίζοντας τοτε πού ειναι τα Αναφιώτικα, έβλεπα τα βράχια, και ..................
      φιλιά πολλά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα Βαρβάρα μου!!εξαιρετική ανάρτηση με άγγιγμα ψυχής που με συγκίνησε ιδιαίτερα!!δεν την ήξερα την ιστορία του Κουκίδη!!τιμή και δόξα σε τέτοιους αγωνιστές της πατρίδας!οι φωτό όλες καταπληκτικές!!!φιλάκια πολλά καλή μου φίλη και συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι που έστω και στο ελάχιστο , νοιώθω να συμβάλλω με τις ...αντιγραφές μου!
      Σ΄ευχαριστώ αγαπημένη Kate,
      όποιος μπορεί ...γράφει, (όπως τα ποιήματά σου) και όποια δεν μπορεί να γράφει, αντιγράφει! Είναι κι αυτό κάτι!
      και απο δω και μετά, θα αντικρύζεις με άλλο δέος τα βράχια της....και με περισσότερη συγκίνηση!Γιατί...είμαστε μητέρες!
      φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  15. Ντρέπομαι πολύ που δεν γνώριζα την ιστορία του νεαρού Κουκίδη.
    Πάντως, κάλλιο αργά παρά ποτέ!
    Να είσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγω δεν το γνώριζα xristin μου!
      «Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα» για όλους μας ισχύει! πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Να είσαι καλά να μας θυμίζεις τέτοια ιστορικά γεγονότα.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια βδομάδα μετά , απαντώ αλλα δεν πειράζει.Σ΄ευχαριστώ Κατερίνα μου, να είσαι καλά! φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. τελεια η αναρτηση σου!!!Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λόγω στρατού.Πήρα ενα βραβειο και ειπα να το μοιρασω με τη σειρα μου βάζοντας κλήρους.Ο κλήρος επεσε στο δικο σου σπιτικο!!Ελα λοιπόν να το παραλάβεις.Να εισαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τελεια η αναρτηση σου!!!Ειχα πολυ καιρο να ερθω απο εδω λόγω στρατού.Πήρα ενα βραβειο και ειπα να το μοιρασω με τη σειρα μου βάζοντας κλήρους.Ο κλήρος επεσε στο δικο σου σπιτικο!!Ελα λοιπόν να το παραλάβεις.Να εισαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σ΄ευχαριστώ για την τιμή Σκρουτζάκο! και για την ...τύχη!!!! να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ντροπή μου Βαρβάρα μου που δεν ήξερα αυτή την ιστορία , αλλά ντροπή και σ αυτούς που μας την έχουν κρύψει!!!
    Θυμάμαι όμως μια ίδια θυσία με το παλικάρι από την Κύπρο, τον Σολωμό Σολωμού, θυμάσαι την εκτέλεσή του επάνω στον ιστό της σημαίας;
    Σκέφτομαι την μανούλα του που είδε στο γυαλί την θυσία του σπλάχνου της ξανά και ξανά!
    Να είσαι καλά Βαρβάρα μου που έκανες αυτή την ανάρτηση και μας συγκινήσες τόσο πολύ!!!!
    Ο απλός κόσμος έχει πίστη και πατρίδα, πιο ψηλά δε ξέρω να σου πω!!!
    Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.youtube.com/watch?v=i5Nohoob4q8
    Τασος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, μαζί.........
    και τόσα και τόσα άλλα παιδιά, με ιδανικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή