Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ανδρέας





Φωτογραφία της Χαρά Θεοδωρίτση.
-Πως θα το φωνάζουν το αγοράκι γιαγιά μου;
- Το όνομά του αρχίζει από Α και τελειώνει σε α!
 Ο Άγιος προστάτης του, είναι προστάτης της πανέμορφης Πάτρας, μιας πόλης της Πελοποννήσου, την ξέρεις;
Λένε επίσης, πως στη γιορτή του, ανδριεύει το κρύο!
Τι λες,να του πλέξουμε μια ζεστή κουβερτούλα;



- Μπράβο Αννούλα, σε ευχαριστώ που με βοηθάς, πρέπει να την τελειώσουμε γρήγορα, γιατί άρχισαν τα κρύα!


 και αφού τελειώσαμε το περίγραμμα, με μπλέ και λευκό, προσαρμόσαμε έτοιμη κορδελίτσα και στις γωνίες από δύο λουλουδάκια, σιέλ και μπλε, να ομορφύνει!














εδώ, λεπτομέρεια στις γωνίες των γραμμάτων...που τις πλέξαμε γαϊτανάκι και μετά αφού τις ράψαμε προσεκτικά, κάναμε ένα διακριτικό περίγραμμα με το σκούρο μπλε, σαν πλαίσιο.

η κορδελίτσα προαιρετική, μπορεί να αφαιρεθεί με δύο  προσεκτικά τραβήγματα.


-'Ομως γιαγιά μου, αν κάποτε καθόμαστε  στο ίδιο θρανίο με τον Ανδρέα, λες να του πω για την σιέλ κουβερτούλα που βοήθησα κι εγώ;
-Δηλαδή τι σκέφτεσαι να του πεις;
-Θα του πω...Ανδρέα, θυμάσαι εκείνη την κουβερτούλα; ε,να ξέρεις πως κι εγώ έπλεκα.Εκεί έμαθα να πλέκω!Δεν μπορούσα να περιμένω σαν τη γιαγιά μου, που περίμενε να γίνει γιαγιά για να μάθει να πλέκει!να, αυτό σκέφτομαι να του πω....
-Αχ..Αννούλα μου, σωστά τα λες, αλλά κάθε πράγμα στη ζωή θέλει τον χρόνο του!
   Θα σου δώσω ένα παράδειγμα:
   Αυτούς εδώ τους βολβούς τουλίπας, μου τους έφερε η φίλη μου αρχές καλοκαιριού από την Ολλανδία!Η Ολλανδία, φημίζεται για τις πολύχρωμες τουλίπες της.Λοιπόν, μου είπε:Θα φυτέψεις τους βολβούς τον Οκτώβριο.Κι έτσι, τους κράτησα σε στεγνό και σκιερό μέρος όλο το καλοκαίρι, και τώρα που ήρθε ο Οκτώβριος, θα σε πάρω από το χεράκι να τους φυτέψουμε μαζί!
Ορίστε: Ετοίμασα δύο καλαθάκια, με χώμα και αφού άφησα τους βολβούς για λίγο σε νερό, τους φυτεύουμε προσεκτικά εδώ στα καλαθάκια- γλάστρες!Κάπου κάπου θα τους ρίχνουμε λίγο νεράκι να είναι το χώμα τους νωπό!.Δεν πειράζει αν μείνουν έξω στην παγωνιά, αλλά εμείς θα τις προστατέψουμε!τι λες;Και θα παρακολουθούμε και θα φωτογραφίζουμε, μόλις βγουν τα πρώτα πράσινα φυλλαράκια. Κατάλαβες;
Λοιπόν! οι βολβοί είναι δέκα, τους μετρήσαμε! τέσσερις στο ένα καλαθάκι για σας, τέσσερις στο άλλο καλαθάκι για τη νονά του Ανδρέα και δύο θα κρατήσουμε εδώ με τον παππού σου και θα μιλάμε  μεταξύ μας  κάθε τόσο να μάθουμε ποιες  φύτρωσαν πρώτα!εντάξει;και όταν ανθίσουν θα τις φωτογραφίσουμε τις όμορφες τουλίπες μας!τι λες;ανυπομονώ να δω ποια χρώματα θα έχουν!

 
Αν τις φυτεύαμε αμέσως θα χαλούσαν!έπρεπε να έρθει η κατάλληλη εποχή!Κατάλαβες;
Θέλω να σου πω, πως κάθε τι έχει τον χρόνο του και τον τρόπο του.Για παράδειγμα κι εγώ είχα μαζέψει πετραδάκια από την παραλία το καλοκαίρι, αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ να κάνω αυτή την εικόνα που βάλαμε με τη γιαγιά και την εγγονούλα!
https://kantomagapi.blogspot.gr/
..................................................................................................................................................................
  Λοιπόν για να ξαναγυρίσουμε στον μικρό Ανδρέα και στην όμορφη Πάτρα, θα προσευχηθούμε μαζί, ο άγιος Ανδρέας να τους προστατεύει ΟΛΟΥΣ!
  Από σήμερα είναι και δικός μας προστάτης!

22 σχόλια:

  1. Μπορώ πλέον να το πω με βεβαιότητα: Είσαι εξαρτημένη!!! (Από το πλέξιμο, ντε!)
    ;-)
    Πάρα πολύ όμορφο το κουβερτάκι!
    Αχ, βρε Ανδρέα!!! Τυχερούλης είσαι!!! Είναι χάρμα το κουβερτάκι σου!
    Ανυπομονώ να δω ανθισμένες τις τουλίπες!
    Ε, για το Χαρουλίνι μου, τί να πω? Την αγαπώ τόσο πολύ, που ενώ είναι αντικειμενικά θαυμάσια αυτά που φτιάχνει, εγώ αντικειμενική μαζί της δεν μπορώ να είμαι! Υποκλίνομαι στα έργα της!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά, Βαρβαρούλα μου (και να δώσεις και στην Αννούλα άλλα τόσα ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! Ε, τί? Τσάμπα σε... βοήθησε με το πλέξιμο το παιδί?????!!!!)
    ;-)
    Καλή μας εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας ζήσει το μωράκι, Βαρβάρα μου. Πολύ όμορφο όνομα το Ανδρέας. Να το προστατεύει ο Άγιος και να το δεις όπως ποθείς. Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ζήσει ο μικρός Ανδρέας, να τον χαιροσαστε το κουβερτακι που ετοιμασες όμορφο και γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι τυχερό παιδακι που είναι ο Αντρέας αδέρφι μου.!!! θα έχει στην κουβερτούλα του που έγινε υπεροχη με όλη την αγαπη και των δυο σας.. γεια στα χερια σου ..αγαπη μου..και την ιστορία που θα του λεει η Αννουλα σας.. πλακα θα έχει.. να της το θυμησεις οταν πανε σχολειο τα παιδια... χα..χα.. θα περιμενω και εγώ τις ανεμώνες σου..!!!
    Να ζήσει ο νεοφώτιστος να τον χαρούν οι γονεις του και να τον καμαρώσουν μεγαλο άνθρωπο.!!
    Τα πετρωτα της Χαρας μας παντα θα βρισκουν την θέση τους στην καρδια μας..!!!
    Να είσαι καλα Βαρβαρούλα μου να περνας όμορφα και να εχετε την ευλογία του Αγιου Αντρέα!!!! τα φιλια μας σε όλους σας.. σε γλυκοφιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααααα την σύμπτωση αυτή που τι βάζεις; που με τον μικρο Αντρα θα γιορταζουμε μαζί...χα..χα...

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα
    Θα σταθώ στους βολβούς μιας και για μένα
    είναι υπέροχοι
    Μακράν προτιμώ τα ζουμπούλια αλλά και τις φρέζες
    Να σας ζήσει ο μικρός Αντρέας

    φιλάκια πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένη μου βαρβαρουλα,παρόλο που είμαι εκτός έδρας,δε μπορούσα ν αμη πω να δω τις σκαρφίστηκες πάλι και μου ζητούσες κιολας την άδεια...ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΣΤΗΝ ΕΔΙΝΑ!!!
    Λοιπόν κάθε φορά εντυπωσιάζομαι με τα δύο αδέρφια ;) που είστε τόσο δοτικά και ετοιμοπόλεμα σε κάθε περίσταση. Οσο για σένα εκτός απο το δώρο εχεις πάντα μια ιστορία που με καθηλώνει!
    Ο λόγος σου μ αρεσει πολύ,απλός,ανεπιτήδευτος,αλλά καλλιεργημένος και γεμάτος συναίσθημα.ΤΙΜΗ ΜΟΥ που χρησιμοποιησες το πετρωτό μου για να διανθίσεις την ιστορία σου και εύχομαι ο μικρός Ανδρεας νάχει ανθρώπους σαν εσένα στη ζωή του νά του ομορφαίνουν και να του ζεσταίνουν τα μονοπάτια της με την στοργή και την αγάπη τους!
    Ο Αγιος Ανδρεας προστάτης όλων!
    Φιλιά πολλά και συγκινημένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να σας ζήσει ο μικρούλης! η κουβέρτα έγινε υπέροχη και είμαι σίγουρη ότι θα είναι ένα πραγματικό στολίδι στο καρότσι του!
    Ανυπομονούμε να καμαρώσουμε τις τουλίπες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σας ζήσεις! Πάντα χαρούμενος κ με υγεία! Πανέμορφη η κουβέρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τον χαίρεστε, να τον καμαρώνετε τον Αντρέα! Η ζεστασιά της αγάπης σας όπως και των πλεχτών σου να τον προστατεύουν στη ζωή του!
    Φιλικότατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ τη χάρηκα την ανάρτησή σου, με τα εργόχειρά της, τα λουλούδια της (που τόσο αγαπώ) και την όμορφη ιστορία που μας έπλεξες! Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σας ζήσει ο Ανδρέας, Βαρβάρα μου.
    Γερός και καλότυχος.
    Αφού βοήθησε και η Αννούλα, ήταν δυνατόν να μη γίνει υπέροχη η κουβερτούλα;
    Μα Γεια να τη χαρεί και Σ άλλα με υγεία.
    Καλή συνέχεια και Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπραβο, σαν τα ψηλά βουνά ο Ανδρίκος.. μα τι όμορφο χρώμα...(πάντα μού άρεσε το γαλάζιο... )

    καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πρωτοπω! Καλοτυχο να ειναι το μωρο! Το κοθβερτακι υπεροχο! Να χαιρεσαι την εγγονα σου! Με το καλο να ανθισουν οι τουλιπες σας! Οσο για την ιστορια...μονο μια γιαγια μπορει να τα κανει ολα τοσο ομορφα απλα και κατανοητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mε τέτοια κουβέρτα, ξαναβαφτίζομαι κι εγώ Βαρβάρα μου!
    Καλά όνειρα να έχει τυλιγμένος στην υπέροχη κουβερτούλα του και να είστε όλοι σας πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκπληκτικό το κουβερτάκι Βαρβάρα μου.Τρελαίνομαι για πλεχτά κομμάτια και περισσότερο τα κουβερτίνια που ξέρω ότι χρειάζεται χρόνος και κόπος για να τα φτιάξεις.Να ταν χαίρεστε τον μικρούλη και πάντα χαρές.φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένες μου φίλες και αγαπημένοι μου φίλοι
    Σας ευχαριστώ όλες και όλους που περνάτε από εδώ!
    Σας ζητώ συγγνώμη που τελευταία δεν απαντώ προσωπικά!
    Σας εύχομαι από αύριο ΚΑΛΟ και Ευλογημένο ΜΗΝΑ!Τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου, που όμως...ξεκινά, περιέχει και κλείνει με τόσο όμορφες γιορτές και φυσικά...με εποχή ελιομαζώματος κάπου στο ενδιάμεσο!Να είστε όλοι και όλες καλά και να δημιουργείτε!με χέρια με μάτια με ψυχή και μυαλό αλλά προπάντων με α γ ά π η !!!Σας ευχαριστώ!
    ΚΑΛΌ ΝΟΕΜΒΡΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αχ πως μου θυμιζεις τα παλια ολο πως τα καταφερνεις???αυτα τα χειροτεχνηματα σου ολα με ταξιδευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΌΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΟΡΤΗ και....σε όσα όμορφα κοριτσάκια...έχουν γενέθλια!!!!!!!!!!!
    Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥΣ!
    http://orthodoxo-hamomilaki.blogspot.gr/2013/11/video-andrew-first-called-apostle.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε ευχαριστουν τα όμορφα κοριτσακια που έχουν γενεθλια..χα..χα..και σου στελνουν την αγαπη τους και τα φιλια τους.. δες τι ωρα είδαν το σχολιο..χα..χα... καλο σου βραδυ αδερφι..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακιβώς πριν...αρχίσει ο νέος..χρόνος!!χαχαχα!!!
      ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!

      Διαγραφή
  20. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ αδερφι μου να σε χαιρονται οι αγαπημενοι σου και εμεις μαζι τους.. να είσαι πολύχρονη αγαπη μου και να τους καμαρωνεις όλους..η Αγία Βαρβάρα να σας προστατεύει παντα... θα τα πουμε .. φιλακια σε όλους και σε σενα ξεχωριστα.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή