Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Κέρινα ποιήματα!

   Μα...θα μου πείτε, γιατί ξαναγράφεις το τίτλο σου;
  -μα , για να τον δικαιολογήσω!
   Τόσο καιρό, έχω να σας δείξω κάτι από κηρήθρα!
   Και αν θυμάστε παλιότερα, σας είχα γράψει: αχ...όταν έχουμε υλικά...νοιώθουμε σαν τις Αλίκες στη χώρα των θαυμάτων!!!
  Βέβαια, όχι δεν φτιάχνουμε θαύματα, αλλά να κάθε Νοέμβρη, παρατηρώ...στερεύω από έργα και θέματα.
  Και δεν θέλω να σας λείψω πολύ!
  Σκέφτηκα λοιπόν να δείτε κάποια από τα έργα μου που μυρίζουν φρέσκο μελισσοκέρι!!!












 παντού υπάρχει χώρος για μονογράμματα και ημερομηνίες.
 Αυτό αφορά προσκλητήριο με μορφή παγωτό ξυλάκι, οπότε απάντησα ανάλογα.
 Για κάθε δεντράκι φόρμας, απαιτούνται κερήθρες όσες για ένα βιβλίο, και χρόνος περισσότερος  ιδίως εάν έχει διχρωμίες. Αφού πρέπει να πήξει το λιωμένο κερί για να προστεθεί το επόμενο.Και αφού στερεοποιηθεί όλο, να μείνει για κάποιες ώρες στην κατάψυξη, για να βγει ασφαλές.Φέτος προτίμησα ακριβώς το χρώμα του κεριού χωρίς τεχνητά χρώματα που αλλοιώνουν το άρωμά του.
Παρακάτω, κάποιες δημιουργίες με πηλό, για διάφορες δράσεις, όπου προλάβουν, αφού νωρίτερα δεν είχα υλικά, και επίσης κάποια πινακάκια με ντεκουπάζ και ανάγλυφο κρακελέ.






Μέσα στην μουντάδα των ημερών, μαζί με τη φυσική ομίχλη, μια όμορφη διπρόσωπη καρτούλα στο  γραμματοκιβώτιό μου, από το αγαπημένο μας κορίτσι της Σύρου!
υ.γ. για να διαλέγουμε ποιά όψη της ζωής προτιμούμε!
Ιωάννα σ΄ευχαριστώ!


   Κλείνοντας θέλω να σας μεταφέρω κάποιες εικόνες, χωρίς εικόνες όμως, αφού έτυχε να δω τον αγώνα των ανθρώπων του χωριού Ταξιάρχη Χαλκιδικής, του δεύτερου χωριού μου, που με τεράστιο ετήσιο αγώνα, έφτασε η στιγμή  που πήραν τις άδειες, έκοψαν τα καλλιεργημένα έλατά τους,  τα φόρτωσαν σε φορτηγά να μεταφερθούν στις μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας και ιδίως στην πρωτεύουσα, και μέσα από αντίξοες συνθήκες μακριά από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους, θα στηθούν τα φυσικά έλατα στα γνωστά τους για χρόνια <<στέκια>>, και μέσα στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα προσπαθήσουν  να γυρίσουν με τις λιγότερες απώλειες.
Για όσους δεν γνωρίζουν θέλω να σας πω, πως για κάθε καλιεργημένο έλατο που κόβουν, αντίστοιχα φυτεύονται δυο. Δεν αφαιρείται πράσινο από το δάσος μας.http://www.taxiarchis.net/



                                                                     Να είστε όλοι και όλες καλά!!!


15 σχόλια:

  1. Όμορφα τα κέρινα ποιήματά σου, Βαρβάρα μου, όπως και όλα όσα φτιάχνεις για να προσφέρεις στα διάφορα μπαζάρ! Είχα δεί και την προηγούμενη ανάρτηση με τα διάφορα φυτά και πίστευα πως σου είχα γράψει σχόλιο και για την αναφορά σου αλλά και για το συγκλονιστικό βίντεο που μας παρέθεσες.
    Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια με τις προετοιμασίες σου για τις γιορτές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες δημιουργίες και φυσικά ότι καλύτερο για τα μπαζάρ.Οπου υπαρχει ευαισθησία το αποτέλεσμα βγαίνει πολύ καλό....καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Βαρβάρα μου!
    Πρώτα από όλα πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά σου στα μπαζάρ!Ο Θεός να σου δίνει υγεία να δημιουργείς και να βοηθάς όπως μπορείς!
    Τα έργα σου έχουν το καθένα τη δική του χάρη. Ενθουσιάστηκα όμως με τα κέρινα ποιήματα!
    καλή εβδομάδα να έχεις!
    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημιουργίες που μυρίζουν Βαρβάρα, πολύ πολύ όμορφες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δημιουργίες σου Βαρβάρα μου με αφήνουν κάθε φορά με το στόμα ανοιχτό! Είναι πραγματικά ποιήματα! Πανέμορφα όλα! Πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά σου στα μπαζάρ, να είσαι καλά να δημιουργείς με αγάπη και να προσφέρεις! Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία και στους ανθρώπους του Ταξιάρχη, καταλαβαίνω πόσο δύσκολος είναι ο καθημερινός τους αγώνας. Φιλάκια πολλά και να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποσο μου αρεσει το μελισσοκερι! Ειναι πανεμορφο και μοσχομυριζει! Τι υπεροχα οσα φτιαχνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αααα γι αυτό είχες χαθει αδέρφι μου εκανες τις υπερπαραγωγες σου.. είσαι μοναδικη σ αυτό το είδος αγαπημενο μου.. η καθε δημιουργία σου και ξεχωριστή πραγματ κερινα ποιηματα.. δεν θα μπορούσαμε να πουμε κατι ωραιοτερο που να τα αντιπροσωπευει...καλιτεχνηματα...!!!!! απο κοντα ειναι ακομα πιο ομορφα.. το ξερω αφου ειμαι τυχερή να εχω και εγω κατι δικο σου με κερί...ολα πανεμορφα λιγο πιο κλικ μου εκανε το λευκό κερι σου..γεια στα χέρια σου αγαπη μου..να περνας ομορφα ότι και να κανεις .. θα τα πουμε .. φιλια σε όλους ... και σε σενα ξεχωριστα.. ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναπερνω να αφήσω ευχες Αγαπημενο μου αδερφι χρονια σου πολλα και χαρούμενα παντα... να σε χαιρονται οι αγαπημενοι σου και εμεις μαζι τους... να είσαι κοντα μας για πολλα πολλα χρονια μικρή μου και να απολαμβανεις τα καλυτερα της ζωής σου ευχομαι φιλακιαααα πολλααα γιορτιναααα!!!!

      Διαγραφή
  8. Ωωω... τι ομορφιές!! Πράγματι είχες καιρό να μας δείξεις κάποια από τα κέρινα ποιήματά σου.
    Μπράβο σου Βαρβάρα μου, όλες σου οι δημιουργίες (κέρινες και μη) υπέροχες!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναήρθα για να σου ευχηθώ! Χρόνια σου πολλά και καλά, να είσαι γερή και ευτυχισμένη! Ό,τι επιθυμείς!
      Στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Αγαπημένη μου Βαρβάρα, όλη η αγάπη και το φως που εχεις μέσα σου αποτυπώνεται στις δημιουργίες σου. Εισαι χαρισματικός άνθρωπος κι εγώ ευλογημένη που σε γνώρισα !!!
    Καλό σου μήνα αγαπημένη μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαρβάρα είσαι απίστευτη!
    Πάντα να δημιουργείς αριστουργήματα!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαρβάρα μου!Χρόνια σου πολλά!!!!Τι ομορφιές είναι αυτές που αντικρίζω; Τι είναι όλα αυτά τα απίθανα που έφτιαξες; Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από την ψυχή μου!!!Υγεία και ευτυχία, αυτά έχουν την ουσία της ζωής!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μοναδικές, ξεχωριστές και πανέμορφες οι δημιουργίες σου Βαρβάρα μου, το μελισσοκέρι πλάθεται από τα χεράκια σου και γίνεται ονειρεμένη δημιουργία....να είσαι καλά να μας εκπλήσσεις με όλα όσα φτιάχνεις μ΄αυτό το μοναδικό υλικό !!! Πολλά φιλιά και μεγάαααλη αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!!!
    Εδώ και λίγο καιρό, δεν βρίσκω χρόνο να απαντώ προσωπικά, όμως πάντα εκτιμώ και χαίρομαι το κάθε σχόλιο, την κάθε ευχή!!!
    Να είστε πάντα καλά!!!
    Έχετε την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή