Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

πέραν των συνόρων

Μία αντιγραφή ακόμα , διαφορετική όμως......
Αποφάσισα να δημιουργήσω μια ομάδα γραπτών κειμένων, διηγημάτων και ποιημάτων, που έχουν δημιουργό τους ένα πρόσωπο που....έχει  στις φλέβες του το ίδιο αίμα!Γράφει απο πάντα και επιμένει να ζεί μακριά.....
Στην ετικέττα λοιπόν με θέμα <<αγαπημένα γραπτά >>, θα ανεβάζω κατα καιρούς, γραπτά της που ήδη έχουν κάπου δημοσιευτεί.
Η ίδια είναι μέλος Ελλήνων λογοτεχνών της διασποράς,και συμμετέχει συχνά σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.
Το κείμενο με το οποίο έκρινα να κάνω την αρχή, αφορά ενα θέμα, που κάθε φορά που βρισκόμουν στο αεροδρόμιο για να χαιρετήσω το παιδί μου ταξιδεύοντας μακρυά για να βρεί την τύχη του και να δημιουργήσει τη ζωή του, κάθε φορά που έβλεπα ενα σημάδι στον ουρανό να χάνεται και να γνωρίζεις οτι μεσα εκεί είναι το παιδί σου,αυτοματα ερχόταν στο νου μου το: πέραν των συνόρων!
σας το παραθέτω!

υ.γ. τα εύσημα δεν ανήκουν σε μένα,όμως εξ αιματος,εχω άδεια να τα λαμβάνω.




Με το ψευδώνυμο κυκλάμινο εγραφε απο πολυ παλια στη ΖΩΗ του ΠΑΙΔΙΟΥ.
Τώρα για κάποιο λόγο υπογράφει με το κυκλάμινο 1.


20 σχόλια:

  1. Διάβασα το κείμενο του προσώπου που....έχει στις φλέβες του το ίδιο αίμα με εσένα και συγκινήθηκα .
    Σκέφτηκα την πορεία της που είναι κοινή πορεία άλλης μίας Ελλάδας που βρέθηκε στην ξενιτιά.
    Πολύ ωραία η πρωτοβουλία σου να καταθέτεις τα γραπτά του συγγενικού προσώπου γιατί γράφει απλά, κατανοητά και το θέμα που καταπιάνεται δεν θα πάψει ποτέ να είναι επίκαιρο(δυστυχώς) στην πατρίδα μας.
    Ελπίζω να μην μετάνιωσε που παράκουσε την συμβουλή του θείου από την Αυστραλία και έκανε αυτό που πρόσταζε η καρδιά της και ή ανάγκη για επιβίωση ,γιατί θα ήταν σαν να έχασε μία ολόκληρη ζωή,που δυστυχώς είναι μόνο μία και δεν έχει άλλη.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ xristin μου, για την υπομονή να διαβάσεις το κείμενο, δεν είχα άλλο εύκολο τρόπο να το αναρτήσω.Πιστεύω οτι δεν το μετάνοιωσε!Και σίγουρα η ξενητειά του ..τότε, ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή κατάσταση.Διότι τότε ήταν το ταξίδι στο άγνωστο (προσεχώς θα το αναρτήσω επίσης),χωρίς γλώσσα, χωρίς χρήματα, χωρίς γνώσεις, έστω αυτές που προσφέρει στον καθένα η google Earth,χωρίς διαδίκτυο και skype,χωρίς...πολλά άλλα που σήμερα φαντάζουν εξωπραγματικά.Όμως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κυνηγήσει το όνειρό του!Πολλά φιλιά στην Άνδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί με δυσκολία να διάβασα αυτό το κείμενο του ξενειτεμένου ανθρώπου σας , αλλά έχω ζήσει πολλά συναισθήματα σε άλλη χώρα και μου ήταν αδύνατον να μην το διαβάσω . Μόνο ένα αληθινό γραπτό ψυχής , όπως μόνο ΄΄πέραν των συνόρων ΄΄το βιώνεις .
    Καλό σου βράδυ, φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα nikol, σ΄ευχαριστώ.Πράγματι είναι δύσκολο να διαβαστεί με τη μορφή που το ανέβασα,θα φροντίσω τα επόμενα να είναι πιο εύκολα προσβάσιμα.Είναι πράγματι, γραπτό ψυχής.Να έχεις μια όμορφη μέρα, κάθε μέρα!φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Αδέρφι περασα να διαβασω το κειμενο και δεν ξερω πως να μεγενθυνω τα γραμματα.θα προσπαθήσω αυριο αν δεις το μηνυμα μου και ξερεις τον τρόπο να μου στήλεις μέηλ πλίζζζζ φιλακια θα ξαναπεράσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αδερφούλα!μπορώ να σου αρνηθώ;την αγάπη μου!

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστώ πολύ πρώτα αδέρφι...για τα μέηλ...ετσι μπόρεσα να διαβάσω...το κείμενο...που μου θύμησε και τα δικά μου..εγώ ήμουνα τότε στα 16..τα γράφει ακριβώς οπως τα ένιωθα και εγώ...σαν να ήμουνα μαζί της...ακριβώς έτσι ήτανε.. μόνο όσοι το έχουν περάσει...απο αυτο το λούκι μπορούν να καταλάβουν Αδέρφι μου....μονο να είναι καλά όσοι είναι ακόμα μακρυά ..είναι και αυτό μια παρηγοριά μικρή μου...σε φιλώ και σε ευχαριστώ ακόμα μια φορά...

      Διαγραφή
    3. να είσαι καλά! κι εγω σ΄ευχαριστώ που μπήκες στη ζωή μου!

      Διαγραφή
  5. Το κείμενο ήταν σπαρακτικό ! Αλλά και γεμάτο ελπίδα και κουράγιο ! Τουλάχιστον εγώ έτσι το εξέλαβα. Από κάθε επιλογή μας κάτι χάνουμε και κάτι κερδίζουμε. Μόνο μετά από καιρό θα μπορέσουμε να κάνουμε σωστό λογαριασμό. Μακάρι και γι΄αυτούς που φεύγουν και γι΄αυτούς που μένουν ο λογαριασμός στο τέλος να έχει θετικό πρόσημο...
    Φιλιά Πολλά, Μπάρμπι μου, πού με συγκίνησες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και να σκεφτεις οτι το παιδακι της πρωτης δημοτικού, ηταν η υποφαινομένη σου φιλενάδα!λες απο τοτε να ήμουν κακιά; Έχουν περάσει και είκοσι χρόνια περίπου απ΄ όταν γραφτηκε το κειμενο...πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα..πολύ καλή η ιδέα σου και από τη στιγμή που έχεις την άδεια της συγγραφέας , γιατί όχι; ΟΜως δε μπορεσα να το διαβασω είναι μικρά τα γραμματα,άνοιξα τη φωτο αλλά και πάλι δε μπόρεσα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου θα σου το στειλω με e-mail,να εχεις δυνατότητα να επεξεργαστείς την εικόνα!πολλα φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Τα σχόλια της Φωτεινής μου κίνησαν την περιέργεια.Προσπάθησα,αλλά ούτε εγώ κατάφερα να το διαβάσω...Τι δεν κάνω σωστά;

      Διαγραφή
    3. γειά σας!καλώς ήρθατε και στο σπιτάκι μου!Μάλλον εγω έκανα λαθος χειρισμό,γιαυτο σας εστειλα το κειμενο με e-mail!AN πραγματι δεν διαβάζεται απο εδω, θα προσπαθήσω να το διορθώσω!καλό μήνα!
      με εκτίμηση!

      Διαγραφή
  8. @Barby μου με παίδεψε-πρέπει να σου πω- καθώς τελευταία έχω ..περήφανα μάτια και όλο και αρνούμαι και αποφεύγω μια επίσκεψη στον ..οφθαλμίατρο...όμως άξιζε τον κόπο η ανάγνωση. Είναι κι ένα Μήνυμα πιο Επίκαιρο από ποτέ!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πραγματικά επικαιρο και σημερινό!Σε παραπέμπω στους μακρινους αντιλαλους http://makant.blogspot.gr/, σημερα!τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλακα κανεις!!!!!!!!!!! Το κυκλαμινο το διαβαζα για χρονια.......
    δεν θυμαμαι πολλα, μα αναζητουσα παντα τα κειμενα της!!!
    Α, καλως σε βρηκα επιτελους!!!!!!!!!!!
    Γλυκια μου, μου αρεσε πλυ-πλυ στο σπιτακι σου!!!
    Ποσο χαιρομαι που τελικα βρηκα το δρομο..... ;ο)

    φιλακια!!! Θα τα λεμε τωρα πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. geia soy vaili mou!για δες, τωρα διαβασα το σχολιο σου,και χαρηκα...απιστευτα!!!ναι εχω παρα πολλα κειμενα!!!ας μας δινει ο ΘΕΟΣ υγεια, και καποια απο αυτα, θα σας τα μεταφερω εν καιρω!εως τοτε, θετικη σκεψη!φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το κυκλαμινο το διαβαζα για χρονια.......αναζητουσα παντα τα κειμενα της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή